Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:21:47

Міжнародний трейд-клуб: Чернігівщина перспективна для співпраці

27.11.2017   12:21Агенцiя

Днями нашу область відвідали представники організації, що об’єднує 60 країн світу. Мета відвідин – встановлення ділових контактів та обмін пропозиціями можливого співробітництва. Головне для трейд-клубівців вивчити наші умови для потенційним інвесторам.

Трейд-клуб – це громадська організація із представників 60 посольств іноземних держав і міжнародних організацій, акредитованих в Україні. Вони організовують поїдки регіонами, спілкуються з владою і підприємцями. Очолив візит делегації Міжнародного трейд-клубу на Чернігівщину Радник Посольства Словацької Республіки в Україні Роман Жатко.

«Вирішальну роль грають умови, які будуть надані потенційним інвесторам. У тому й суть, щоб і ваші люди змогли зорієнтуватися, що саме хочуть підприємці з наших країн-членів трейд-клубу. З іншого боку – щоб і ми також могли передавати інформацію в наші країни, – сказав Роман Жатко. – Представники трейд-клубу – не підприємці, а дипломати. Їх цікавлять різні галузі можливого співробітництва. Одна з них – аграрна. «Сільське господарство – одна з великих можливостей для України і для наших невеликих країн, приміром, як Словаччина. У нас дуже багато гір, а у вас дуже багато хорошої землі, дуже великі перспективи».

Сільське господарство, машинобудування, енергоефективні технології в промисловості й соціальній сфері цікавлять представників Словаччини у співпраці з Україною.

Є великі перспективи міжнародного співробітництва у аграріїв Чернігівщини. Головне, вважають представники трейд-клубу, надавати людям інформацію, бо через її відсутність можуть не відбутися важливі проекти.

Чернігівщина за півроку вийшла на перше місце в Україні з приросту інвестицій, а за обсягом залучених коштів вона на 12 місці. Є прагнення увійти в десятку. Юлія Свириденко – в. о. першого заступника голови Чернігівської облдержадміністрації – зокрема, сказала: «Ми готові надати режим повної підтримки для будь-якого інвестора, і двері до кабінету голови у нас відчинені, ми готові на відкритих і прозорих умовах показувати ті проекти, які є, ті майданчики, які ми надаємо».

За словами Юлії Свириденко, найперше іноземний партнер зважується на торгівлю. Це дає змогу дізнатися про відкритість бізнесу. Після цього співпраця може стати серйознішою. Міжнародний товарообіг України з Євросоюзом – 37%, близько 30% — з країнами південно-східної Азії. З Російською Федерацією – зменшився до 7%.

«За останні два десятки років ми обірвали ланцюг, на якому сиділи, як собаки – ланцюг Російської Федерації, маючи з нею товарообіг 90%, і чим вони нас шантажували. Іншими словами, є вони тепер чи немає – для нас практично ніякої ролі не грає», – розповів директор ПСП «Вимал» Сергій Самоненко.


Прес-служба облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини