Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 02:43:07

Про погашення боргів із зарплати - на профільній комісії в ОДА

24.11.2017   09:25Агенцiя

Чергове засідання тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат відбулося в Чернігівській облдержадміністрації 23 листопада під головуванням заступника голови - керівника апарату ОДА Наталії Романової.

Як повідомила заступник директора Департаменту соціального захисту населення ОДА Катерина Тимощенко, на 1 листопада загальна сума заборгованості із виплати заробітної плати найманим працівникам підприємств становила 13,2 мільйона гривень — на 500 тисяч менше, ніж на початок цього року. При цьому в жовтні сума боргу скоротилась на 1,3 мільйона по відношенню до попереднього місяця.

Зменшилась і кількість підприємств-боржників — з 33 до 27. Не мають боргів із виплати заробітної плати підприємства 17 районів області (Бахмацького, Борзнянського, Варвинського, Городнянського, Ічнянського, Корюківського, Куликівського, Ніжинського, Н.-Сіверського, Носівського, Прилуцького, Семенівського, Сновського, Сосницького, Срібнянського, Талалаївського, Чернігівського), а також міста Прилук.

84% боргів акумулюються в Чернігові та Ніжині. Чернігівські підприємства заборгували майже 8,6 мільйона гривень, ніжинські — 2,5 мільйона. Серед найбільших боржників: ПАТ «Чернігівський завод радіоприладів» (2,7 мільйона гривень), Чернігівська філія ПП «Компанія „ІнексУкрПаркет“» (1,1 мільйона), ДП «Ніжинський комбінат хлібопродуктів» (1,3 мільйона), ПАТ "Облтеплокомуненерго" (1,2 мільйона).

У жовтні на 13 економічно активних підприємствах області вдалося на 1,5 мільйона гривень скоротити заборгованість, проте вона все ж складає 6,7 мільйона гривень. Борг на 10 підприємствах-банкрутах — 4,6 мільйона гривень, на 4 економічно неактивних підприємствах — 2 мільйони.

Така ситуація обумовлена, зокрема, недостатньою кількістю замовлень за прямими договорами, відсутністю державного замовлення, зниженням обсягів попиту та реалізації продукції. Вливає на рівень заборгованості й відсутність купівельного попиту на майно банкрутів, наявність арештів на їх майно, припинення господарської діяльності.

Для забезпечення дотриманням суб’єктами господарювання області діючого трудового законодавства в частині своєчасної виплати заробітної плати відповідна робота здійснюється Управлінням Держпраці в області. Так, з початку року на підприємствах Чернігівщини виявлено понад 500 порушень стосовно оплати праці. По 280 справам винесено рішення щодо накладення штрафних санкцій у розмірі 3,5 мільйона гривень. 223 суб’єкта господарювання вже сплатили понад мільйон гривень. На виконання приписів державних інспекторів виплачено 26,3 мільйона гривень заборгованості із зарплати 7 тисячам працівників. Про це зазначила заступник начальника Управління Держпраці Ірина Хоменко.

Заступник голови – керівник апарату ОДА Наталія Романова наголосила:
— Виплата заробітної плати — пріоритетне завдання як органів влади, так і роботодавців. Проте частина підприємств поки що не дотримується графіків погашення заборгованості. Враховуючи як об’єктивні, так і суб’єктивні причини, необхідно докласти максимум зусиль, аби працівники вчасно отримували зароблене.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини