Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:50:06

Триває процес розгляду генеральних планів населених пунктів області

10.11.2017   09:31Агенцiя

На черговому засіданні обласної архітектурно-містобудівної ради, яке відбулося 9 листопада під головуванням начальника Управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Олександра Дмитрюка, розглянули два генеральні плани та чотири детальні плани територій.

Без зауважень члени ради рекомендували до затвердження генплан та план зонування території села Блистова Менського району. Є перспективи розвитку цього населеного пункту, зокрема, завдяки зеленому туризму, зважаючи на існуючі тут рекреаційні зони. У подальших планах сільської ради - спорудження водозахисних дамб протяжністю близько двох кілометрів (через близькість до села озер), а також реконструкція приміщення під пожежне депо. До речі, пожежній безпеці кожного об’єкту приділялася особлива увага.

Також отримав підтримку проект генерального плану та плану зонування території ще одного населеного пункту Менського району - села Дерепівка. Цей об’єкт є специфічним, адже тут немає зареєстрованих жителів (періодично проживають лише дві родини дачників). При цьому Блистівська сільська рада думає на перспективу - у разі вирішення питання транспортного сполучення тут є всі можливості розвитку туристично привабливої території.

Крім того, на розгляд ради були винесені детальні плани земельних ділянок в Мені та Бобровиці для подальшої житлової забудови, у Носівці - для реконструкції Носівського цукрового заводу, в Новгороді-Сіверському - для реконструкції районного Будинку культури та будівництва котельні для цього закладу. Всі проекти рекомендовано до затвердження із врахуванням конструктивних зауважень.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини