Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 09:40:26

Об’єднання громад та діяльність ДП "Ріпкирайагролісгосп" - основні питання робочої поїздки Ігоря Вдовенка до Ріпкинського району

09.11.2017   09:25Агенцiя

Продовжуючи ефективну і необхідну в сучасних умовах реформування та децентралізації практику проведення робочих поїздок в територіальні громади Чернігівщини, що дозволяє безпосередньо оцінити соціально-економічну ситуацію на місцях та вирішити проблемні питання, голова обласної ради Ігор Вдовенко 8 листопада перебував на Ріпкинщині.

Розпочалася робоча поїздка очільника представницького органу Чернігівщини з відвідування Ріпкинської районної ради та зустрічі з її головою Романом Шупелем. У центрі обговорення було питання створення об’єднаних територіальних громад. Як відомо, відповідно до перспективного плану, затвердженого відповідним рішенням обласної ради, в межах Ріпкинського району має сформуватися 3 ОТГ. Нещодавно, 29 жовтня, відбулися місцеві вибори голови та депутатів першої із них – Любецької.

Тож невипадково, що голова обласної ради завітав саме на Ріпкинщину, де процес утворення ОТГ іде не найшвидшими в області темпами. Поспілкувавшись із колегою, Ігор Вдовенко зауважив, що обласна рада, її виконавчий апарат готові надати усю необхідну консультаційну підтримку та юридичні консультації колегам аби допомогти прискорити процес децентралізації у Ріпкинському районі, щоб місцеві громади якомога швидше оцінили всі її переваги і позитивні результати.

Наступним пунктом перебування голови обласної ради у районі стало державне підприємство «Ріпкирайагролісгосп». Тут очільник обласної ради, поспілкувавшись із колективом про актуальні питання діяльності одного із дочірніх підприємств КП «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради, ознайомився із першим етапом закладки розсадника декоративних рослин. Ігор Вдовенко позитивно відзначив ініціативу керівництва райагролісгоспа щодо висадки молодих саджанців та зауважив, що рекомендуватиме й іншим державним підприємствам долучитися до процесу озеленення.

- Дочірні підприємства КП «Чернігівоблагроліс» Чернігівської обласної ради розташовані у всіх районних центрах Чернігівщини. Тож вважаю, що представникам місцевої влади, очільникам новостворених ОТГ доцільно об’єднати зусилля із фахівцями лісової галузі і активно проводити озеленення та благоустрій населених пунктів адаптованим до наших кліматичних умов посадковим матеріалом. Адже це матиме позитивний вплив не лише на екосистему, а й дасть можливість створити додаткові рекреаційні зони та забезпечити мешканцям громадкомфортні умови для відпочинку, - зауважив голова обласної ради.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини