Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 17:03:12

В ОДА працюють над зонуванням населених пунктів області

02.11.2017   11:24Агенцiя

1 листопада, під час засідання обласної архітектурно-містобудівної ради за головування заступника голови облдержадміністрації Сергія Сергієнка розглянули два генеральні плани населених пунктів та один детальний — птахоферми.

Присутні одноголосно погодили детальний план території для будівництва та реконструкції виробничих, адміністративних і супутніх приміщень та інфраструктури птахоферми на території Пекурівської сільської ради Городнянського району. Підприємство діюче. Воно знаходиться поза межами населеного пункту і займає близько 3,3 гектара. Тут працюють 80 осіб. Детальний план потрібен для отримання містобудівних умов і обмежень на санітарний пропускник, який хочуть розширити.

Генплани сіл Вознесенське та Новоселівка Чернігівського району члени ради залишили на доопрацювання. В обох випадках питання стосуються земельних ділянок, які місцеві жителі використовують для сільськогосподарського призначення. Аби включити їх у генеральні плани, потрібно провести зонування. Відтак, громади мають визначитися з використанням ділянок на перспективу.

Варто зазначити, що населені пункти розташовані недалеко від обласного центру, мають зручне транспортне сполучення, розвинену інфраструктуру, газифіковані. Тож, наприклад, генплан Вознесенського передбачає збільшення жителів з 766 осіб до 1500: на території села є ділянки, які можна використати під забудову. Крім того, школа і дитячий садок розраховані на таку кількість населення.

— Щоб погодити проекти, маємо врахувати всі особливості територій, в першу чергу незначну віддаленість від обласного центру. А вже потім прийняти рішення, що задовольнить громади та відповідатиме чинному законодавству, — зауважив Сергій Сергієнко.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.