Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 17:04:58

В області перераховано пенсії майже 302 тисячам осіб

18.10.2017   10:28Агенцiя

Про це повідомив начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Юрій Юрченко 17 жовтня під час прес-брифінгу в облдержадміністрації.

Вже перераховано пенсії понад 92,5% від загальної кількості пенсіонерів області (без урахування пенсіонерів силових структур). Додаткові видатки складають понад 132 мільйони гривень, середній розмір підвищення на одну особу — 438 гривень. Перерахунки проведені автоматизованим способом. Кошти на виплату перерахованих пенсій надійшли своєчасно.

Юрій Юрченко детально розповів, як здійснюється виплата доплат та кому і на скільки підвищено пенсію.

У результаті перерахунків суми підвищення можуть становити як менше 100 гривень, так і більше двох тисяч. Юрій Юрченко наголосив, що однакового підвищення для всіх бути не може. Адже пенсія залежить від заробітної плати працівника, страхового стажу та показників середньої зарплати в Україні, які застосовуються при обчисленні пенсії.

Отже, з 1 жовтня органами Пенсійного фонду проведено:
– осучаснення раніше призначених пенсій з урахуванням середньої заробітної плати за 2014-2016 роки — 3764,4 гривні та зміненої з 1,35% до 1% величини оцінки одного року страхового стажу;
– відновлення виплати пенсій пенсіонерам, які працюють у повному розмірі без урахування одержуваної заробітної плати (відновлено більше 8 тисячам осіб);
– перерахунок мінімальної пенсії, доплат, надбавок, підвищень виходячи з показника прожиткового мінімуму для непрацездатних громадян — 1452 гривні;
– підвищення мінімального гарантованого рівня виплат пенсій для осіб, у яких неповний страховий стаж та не є особами з інвалідністю, з 949 до 1373 гривень;
– відновлено виплати пенсій жінкам, які достроково вийшли на пенсію після досягнення 55 років, після досягнення ними віку, який перевищує пенсійний на кількість місяців дострокового виходу на пенсію.

Виплата доплат на Чернігівщині розпочата 11 жовтня. Ті пенсіонери, які з 4 жовтня вже встигли отримати пенсію у старому розмірі, одержать відповідну доплату за окремою відомістю до 25 жовтня. Втім, якщо розмір доплати після перерахунку становить менше 140 гривень, доплата до пенсії за жовтень буде виплачена у листопаді.

Змінилися і розміри виплат, що базуються на величині прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Це мінімальні виплати інвалідам війни та учасникам бойових дій, інвалідам — ліквідаторам ЧАЕС, іншим категоріям осіб.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини