Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 00:14:50

Ірина Геращенко: 12 питань про реінтеграцію Донбасу. Продовження

12.10.2017   22:14Агенцiя

Народний депутат Ірина Геращенко на своїй сторінці у мережі Фейсбук прокоментувала питання ререінтеграції Донбасу.

Перші дві частини

12 питань про реінтеграцію Донбасу

Ірина Геращенко: 12 питань про реінтеграцію Донбасу. Продовження

9. Чому Москва схвально сприйняла голосування по Закону про особливості місцевого самоврядування в ОРДЛО?

Я бачила протилежне. Москва і її посіпаки істерять щодо законопроекту, який визнає РФ країною-агресором.
А щодо пролонгації Закону про особливості самоврядування, то були крізь зуби заяви Москви і її маріонеток, що, мовляв, Київ прийняв цей закон під тиском і всеодно не збирається виконувати. Це скорше розчарування, що їх план зняти санкції нашими руками провалився! А от наші європейські і американські партнери привітали нашу мудрість.

10. Які новели, закладені в іншому законопроекті "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях", є найпринциповішими?

Цей законопроект прийнято лише у першому читанні і буде допрацьований до другого, в тому числі, враховуючи альтернативні законопроекти. Ключове - визнання РФ країною - агресором.
Чому саме зараз? Бо кілька років тому навіть наші найближчі союзники закликали до стриманості. Сьогодні час інший і всім вже все зрозуміло про РФ. А прийняття цього закону допоможе нам бити по РФ в міжнародних судах і в діалозі по миротворчій місії, де апріорі не може бути жодного громадянина країни- агресора.

11. Чому в законі розділені питання Криму і Донбасу?

Ми однаково боремося за повернення Донбасу та Криму, але навіть в міжнародному праві ситуація визначається різною термінологією: Крим - анексований, на Донбасі повзуча анексія і росіяни відмовляються визнати там свою присутність. Методологія повернення цих територій також буде різною.

12. Чому за цей законопроект не голосували Батьківщина, Опоблок, Самопоміч?


- Питання до них. Але воно риторичне …
P.S. Серед сотень дзвінків в ці дні один був особливо важливим для мене - від Володимира Павловича Горбуліна. Підтримав. Сказав, що найважче, це мати позицію і її публічно відстоювати в океані популізму. Але так правильно, бо так потрібно Країні.

Iryna Gerashchenko.

  PR

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини