Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 13:28:46

Кабмін вимагає стовідсоткової готовності до опалювального сезону вже до 15 вересня

08.09.2017   13:21Агенцiя

Такі вимоги Уряду було озвучено 7 вересня під час всеукраїнської селекторної наради, яку проводив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Едуард Кругляк.

Як зазначалося на нараді, цього року з державної скарбниці місцевій владі виділені рекордні 9 мільярдів гривень на підготовку до нового опалювального сезону. На сьогодні загальний стан готовності до зими 2017/2018 становить 95,6%. У цілому по Україні підготовлено 97,3% шкіл, 96,7% дитячих садків, 91,5% лікарень І це найвищий відсоток за всю новітню історію держави.

Кабінет Міністрів України цьогоріч забезпечив усі умови для створення паливних запасів та матеріально-технічних засобів. Уже накопичено 1,9 мільйона тонн вугілля — удвічі більше, ніж на цю ж дату минулого року. У підземні газові сховища закачано біля 15 мільярдів кубометрів газу, що на 2 мільярди перевищило минулорічний максимум.

Позитивної динаміки, відзначалося на нараді, набрав і рівень оплати споживачами рахунків за житлово-комунальні послуги. Сьогодні він складає 112%. Щоправда, Чернігівську було названо серед областей, що мають найнижчі цифри розрахунків населення за спожиті енергоносії та послуги.

Ще один показник, який нашій області, як і ще низці регіонів, необхідно поліпшити вже найближчим часом — наявність паспортів та актів готовності до опалювального сезону житлового фонду. Як і решта об’єктів, він на 100% має бути підготовлений до зими вже до кінця наступного тижня.

Заступник Міністра наголосив, що попри потепління, яке в Україні очікують цими вихідними, усі мережі тепло- та енергопостачання мають бути готові до увімкнення.

Чернігівщину під час селекторної наради представляли заступник голови облдержадміністрації Сергій Сергієнко, керівники комунальних та енергопостачальних служб області.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини