Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 03:21:11

На виконкомі обласної організації Аграрної партії було обговорено ряд важливих питань

29.08.2017   13:10Агенцiя

28 серпня відбулося чергове засідання виконкому Чернігівської обласної партійної організації Аграрної партії України, під головуванням Гайдая Сергія Анатолійовича.

У засіданні взяли участь члени виконкому, голови місцевих партійних організацій, депутати фракції Аграрної партії Чернігівської обласної ради, апарат обласної парторганізації, запрошені.

На початку лідер аграріїв в області Сергій Гайдай представив новообраного голову Варвинської районної організації Аграрної партії Романа Потапова.

Серед основних питань, які були розглянуті під час засідання варто зазначити наступні:
1. Про участь місцевих партійних організацій у перших місцевих виборах сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних голів у об’єднаних територіальних громадах 29 жовтня 2017 року.
2. Про прийом в члени Аграрної партії України та визнання нових партійних осередків в області.
3. Інформація про програму підготовки абітурієнтів в навчальних закладах Польщі та інші.

Найбільш жваве обговорення серед розглянутих питань було інформування присутніх щодо програми підготовки абітурієнтів в навчальних закладах Польщі за підтримки Аграрної партії. Зазначена програма передабачає безкоштовне навчання дітей з малозабепечених сімей і в Україні діє вже другий рік.
В минулому році від Чернігівської області поїхало навчатися 6 дітей до Ключборського повіту. В цьому році планується 6-7.

Дана освітня програма Аграрної партії викликала суперечливу дискусію, оскільки на сьогодні всім відомий масовий виїзд за кордон української молоді. Проте, діти з малозабезпечених родин не завжди мають можливість отримати безкоштовну освіту й в Україні. Прикладом, що навів Анатолій Максак, заступник голови Чернігівської обласної організації Аграрної партії, є закритий навчальний заклад на Чернігівщині для дітей із таких сімей.
А завдяки такій підтримці партією в них є можливість отримати освіту разом з вивченням кількох іноземних мов.

Стурбованість закриттям в Україні загальноосвітніх й професійно-технічних закладів озвучив Валерій Колоша, депутат фракції Аграрної партії облради, директор ПСП “Пісківське”.

“Щоб українці масово не тікали в пошуках кращого життя, потрібно прискорити освітню реформу, забезпечувати випускників робочими місцями з гідною зарплатою й дбати про безпеку й здоров’я дітей.” – зазначив Віктор Кияновський, депутат фракції Аграрної партії облради, голова правління ПАТ “Ічнянський завод сухого молока і масла”.

Сергій Гайдай запропонував надавати робочі місця молодим спеціалістам, які завершать навчання за освітньою програмою Аграрної партії на підприємствах, в установах та організаціях, які очолюють члени Аграрної партії й депутати місцевих рад обрані від партії.

За результатами обговорення, основний меседж, що підтриманий членами виконкому: “Необхідно створити всі умови, щоб наші діти повернулися в Україну й професійно здійснювали реформування економіки!”

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.