Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 10:24:04

У Чернігівський міській раді створять управління праці

10.08.2017   08:20

Додержання законодавства про працю в Україні скоро знову перевірятимуть спеціальні інспектори. Відповідно до вимог Закону України від 6 грудня 2016 року № 1774-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» забезпечити наявність і роботу таких інспекторів мають органи місцевого самоврядування міст обласного значення.

Зараз у Чернігові на виконання цього закону створюється Управління праці Чернігівської міської ради.Питання про це винесене на найближче засідання сесії міської ради, 17 серпня.

Разом з тим, аби не збільшувати штат чиновників та не дублювати органи зі схожими завданнями, місто має намір відкликати функції контролю за сферою трудових відносин, делеговані в 2002 році районним у місті радам. Отже,і зараз у відділах праці відповідного управління кожної з двох районних рад працює по 7 службовців, і в міському управлінні праці, яке буде створене замість них, передбачається до 14 штатних одиниць. З них 9 – інспектори праці, 2 юристи,начальник управління, його заступник і головний бухгалтер.

Разом з тим, інспектори праці новоствореного управління матимуть право контролювати у сфері трудових відносин більше питань,ніж сьогодні це можуть, згідно законодавства, інспектори з відповідних управлінь районних рад. Зокрема, вони будуть виявляти та реагувати на порушення законодавства про працю в питаннях її своєчасної та повної оплати, додержання мінімальних гарантій. З цією метою вони як представники державного контролю будуть наділені правом проводити перевірки на підприємствах, в установах та організаціях усіх форм власності, та перевірки фізичних осіб,які використовують працю найманих працівників.

Подробиці можна дізнатися, ознайомившись з Порядком здійснення такого контролю, затвердженмю Кабінетом міністрів України 26 квітня. http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/295-2017-%D0%BF
 
Олександр Ломако, заступник Чернігівського міського голови:
- Варто зауважити, що міське управління праці створюється без збільшення числа службовців, які отримують зарплату з бюджету.Тим,хто зараз працює у відповідних відділах Управлінь праці та соціального захисту в районах міста, буде запропоновано перейти на посади в новому управлінні за умов наявності економічної або юридичної освіти. В найближчій перспективі місто забере всі делеговані повноваження в сфері праці та об’єднає їх в одному управлінні.

Надія Рубашенко, начальник відділу кадрів:
-  Створення управлінь праці в обласних центрах тільки зараз, а не на початку цього року,коли набрав чинності відповідний закон,пов’язана з більш пізньою появою підзаконних актів.Зокрема,Порядку здійснення державного контролю та нагляду в сфері праці. Також до 16 червня не було затвердженої та офіційно опублікованої форми службового посвідчення інспектора праці.А, відповідно до Порядку здійснення державного контролю за додержанням законодавства про працю,за відсутності такого посвідчення, або якщо на офіційному веб-сайті Держпраці відсутні рішення Мінсоцполітики про форми службового посвідчення інспектора праці,акта,довідки,припису,вимоги,переліку питань,що підлягають інспектуванню, об’єкт відвідування має право до проведення інспекційного відвідування не допускати.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

Новгород-Сіверські поліцейські розшукали та повернули додому зниклу неповнолітню 09:36

16 квітня до поліції надійшло повідомлення від жительки Семенівської громади про зникнення її 16-річної онуки.

На Чернігівщині поліцейські вилучили незаконну зброю та вибухівку 09:34

В ході санкціонованого обшуку в господарстві мешканця одного з сіл Чернігівського району слідчі поліції Чернігівщини спільно з оперативниками регіонального Управління стратегічних розслідувань вилучили незаконну гладкоствольну зброю, ручну гранату із запалом до неї, запас тротилу та набоїв.

19 квітня у Чернігові День жалоби

19 квітня у Чернігові День жалоби 09:30

ДЕНЬ 786 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 786 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини