Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 11:38:11

Робоча група рекомендувала збільшити вартість проїзду у тролейбусах

22.07.2017   09:27

21 липня, в Чернігівській міській раді відбулося засідання робочої групи з питань реалізації цінової політики в житлово-комунальному господарстві та на міському пасажирському транспорті під керівництвом заступника міського голови Андрія Черненка.

На засіданні обговорювалося питання про підвищення вартості проїзду у тролейбусах до 3 гривень. Чинна вартість (2 грн) діє у нашому місті з квітня 2015 року.

За словами начальника служби руху КП «Чернігівське тролейбусне управління» міської ради Артема Тарасенка, передумовою для перегляду тарифу на проїзд є суттєве зростання складових витрат на здійснення пасажироперевезень. Основна причина – відміна пільгового тарифу на електроенергію для підприємств, що здійснюють пасажироперевезення електротранспортом.

До 2017 року КП «ЧТУ» розраховувалось за електричну енергію у відповідності до ПКМУ від 26.06.2007 № 881 «Про тарифи на електричну енергію для міського транспорту» за ціною, як для населення. З 2017 року ця постанова скасована. Вартість електроенергії у порівнянні з 2016 роком зросла більш, ніж у 3 рази, а порівняно з 2015 роком, коли вводилась в дію чинна вартість проїзду, – більш, ніж у 5 разів.

Додатковим чинником для зростання вартості проїзду стало підвищення рівня мінімальної заробітної плати до 3200 грн та зміна галузевих норм з оплати праці. Між Мінтрансом України та ЦК профспілки працівників ЖКГ укладено Галузеву угоду на 2017 – 2018 роки, положення якої мають застосовуватися підприємствами міського електротранспорту при оплаті праці найманих працівників (п. 1.3 Угоди).

Також відбулось підвищення цін на матеріали, агрегати, запасні частини для тролейбусів, і зросли витрати на податок за землю.

Зростання витрат при обмеженості доходів призводить до збиткових результатів діяльності КП «ЧТУ». За 2015 рік збитки підприємства склали 0,5 млн грн, за 2016 рік – 2,5 млн грн, за І півріччя 2017 року – 4,3 млн грн.

Таким чином, для забезпечення стабільних та якісних пасажироперевезень електротранспортом необхідно переглядати вартість проїзду.

Нормативні розрахунки проектної вартості проїзду здійснені відповідно до Порядку формування тарифів на послуги міського електричного транспорту (трамвай, тролейбус), затвердженого наказом Мінтрансу України від 25.11.2013 р. № 940.

В розрахунку проектної вартості проїзду для поліпшення якості пасажироперевезень передбачено збільшення середньодобового виходу тролейбусів на лінію з 62 до 67 одиниць.

В результаті засідання члени робочої групи рекомендували збільшити вартість проїзду у тролейбусах Чернігова до 3 гривень. «За» це рішення проголосували 7 членів робочої групи з 9 присутніх.

Відповідне рішення затверджуватиметься на найближчому засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини