Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:45:56

Поліція Чернігівщини підбила підсумки роботи за півріччя

13.07.2017   07:50Агенцiя

Підсумки роботи органів та підрозділів поліції у І півріччі 2017 року проаналізували на розширеній нараді керівництва Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.

До обговорення були запрошені члени колегії, начальники галузевих служб ГУНП, начальники територіальних відділів і відділень, їх перші заступники та заступники.

Відкрив та вів нараду начальник ГУНП в Чернігівській області полковник поліції Едуард Альохін.

В ході обговорення питань порядку денного учасники розширеної наради керівництва Головного управління Національної поліції підбили результати оперативно-службової діяльності органів і підрозділів ГУНП області на пріоритетних напрямках службової діяльності у першому півріччі поточного року та поставили завдання щодо посилення протидії злочинності, забезпечення правопорядку і публічної безпеки на наступний період 2017 року.

Зокрема учасники розширеної наради розглянули діяльність слідчих підрозділів поліції, кримінальної поліції та блоку поліції превентивної діяльності.

Було відзначено, що в цілому завдання виконані. При зростанні навантаження на слідчих кількість розслідуваних кримінальних правопорушень та правопорушень, по яких особам повідомлено про підозру, значно збільшилася. Досягнуто позитивні результати в розслідуванні крадіжок, злочинів щодо незаконного поводження зі зброєю, злочинів у сфері господарської та службової діяльності.

Розглядаючи якісний аналіз розкритих кримінальних правопорушень, у яких особам повідомлено про підозру, заступник начальника — начальник слідчого управління ГУНП Євген Гончаров зауважив, що більше 54% з них складають правопорушення невеликої та середньої тяжкості. Натомість пріоритетом на друге півріччя визначено розкриття тяжких і особливо тяжких злочинів та крадіжок.

У своєму виступі заступник начальника – начальник кримінальної поліції ГУНП Ігор Грінцевич звернув увагу керівників відділів та відділень поліції області на основні прорахунки в організації діяльності, оскільки підсумки роботи за півріччя у деяких підрозділах показали суттєві провали в роботі, що вплинуло на загальні показники в цілому по області.

Він вислухав керівників підрозділів, які мають недостатній рівень розкриття злочинів та акцентував їх увагу на пріоритетності вилучення з незаконного обігу зброї, боєприпасів і вибухівки та вжиття превентивних заходів для недопущення їх використання криміналітетом.

Ігор Грінцевич відзначив, що криміногенну ситуацію на Чернігівщині можна визначити як стабільну, навіть відзначається десятивідсоткове зниження рівня злочинності, при цьому збільшилася кількість розкритих злочинів. При цьому в якості приклада високого професіоналізму оперативників було згадано затримання кримінальною поліцією міжрегіональної групи автоугонщиків.

Натомість не всі керівники належним чином поставилися до виконання своїх обов'язків, тому на підставі результатів службової діяльності підрозділів кримінальної поліції відділів та відділень ГУНП в Чернігівській області за підсумками 6 місяців року начальник кримінальної поліції вніс пропозиції щодо зменшення розміру премії ряду керівників підрозділів.

Виконуючий обов'язки начальника управління превентивної діяльності Ігор Лисенко докладно зупинився на актуальних моментах роботи дільничних офіцерів поліції та груп реагування патрульної поліції. Зважаючи на важливість роботи ГРПП, начальник Головного управління Нацполіції Едуард Альохін нагадав присутнім, що ці групи мають перебувати в постійному русі й оперативно реагувати на заяви громадян про злочини і правопорушення, щоб навіть у найвіддаленішому селі громадяни на практиці переконалися, що поліція завжди прийде на допомогу, адже в цьому і є суть реформи.

Також присутні обговорили наповнення баз даних оперативною інформацією, від актуальності якої часто залежить швидкість розкриття злочинів.

Значну увагу розширена нарада керівництва ГУНП приділила проблемним питанням стану функціонування на території області систем «Мережа безпеки». Наразі в області встановлено майже 200 камер відеоспостереження за програмою «Безпечне місто», значну частину з яких підключено до централізованої системи «Мережа безпеки» ГУНП в Чернігівській області, з них з функцією розпізнання автомобільних номерних знаків – 61.

Було також відзначено ефективність відеоспостереження в розкритті злочинів та перспективність розвитку цієї галузі. Едуард Альохін наголосив, що керівники на місцях несуть персональну відповідальність за повноцінну роботу і безпеку систем відеоспостереження.

У підсумковому слові до учасників розширеної наради керівник обласної поліції Едуард Альохін нагадав усім присутнім, що критерієм оцінки кожного працівника є, передусім, його чесність і порядність, професіоналізм, відповідальне ставлення до роботи. Зокрема від цих критеріїв також напряму залежить і рівень преміювання керівників.

 
Сектор комунікації поліції Чернігівщини

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини