Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 08:35:04

Робоча група напрацювала проект рішення "Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України"

05.07.2017   15:58Агенцiя

5 липня заступник голови обласної ради Арсен Дідур провів друге засідання робочої групи з підготовки питання про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України, та визначення їм соціальних пільг.

Робоча група, створена постійною комісією обласної ради з питань охорони здоров'я, соціального захисту населення та у справах учасників АТО, сьогодні ознайомилася з проектом рішення обласної ради «Про визнання бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України».

Як повідомив розробник документу, директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Олег Русін, проектом рішення буде визначено порядок визнання бійців-добровольців АТО і надання їм цього статусу, а також утворено комісію з визначення бійців-добровольців, які брали участь у захисті територіальної цілісності та державного суверенітету на сході України і затверджено склад та положення про цю комісію.

Робоча група доповнила проект рішення зверненням до Верховної Ради України щодо законодавчого врегулювання надання бійцям добровольчих формувань статусу учасника бойових дій. Крім того, її члени дійшли згоди стосовно пунктів рішення, в яких будуть визначені обсяг соціальних пільг і гарантій та передбачений механізм їх надання з обласного бюджету шляхом внесення змін до діючої Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей. Документ буде доповнений новим абзацом про те, що дія заходів Програми буде поширюватися на осіб, які визнані бійцями-добровольцями в установленому Чернігівською обласною радою порядку. Надання одноразової матеріальної допомоги запропоновано визначити у розмірі 5 тис. грн. Планується збільшити обсяг коштів до виконання Програми на суму 90 тис.грн для надання одноразової грошової допомоги визнаним бійцям-добровольцям.

Також підтримана пропозиція рекомендувати райдержадміністраціям та органам місцевого самоврядування доповнити місцеві Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей пунктами стосовно пільгового перевезення бійців-добровольців.

До обговорення порушених на засіданні питань долучилися заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації Станіслав Юрченко, заступник командира в/ч А 2622 з виховної роботи, полковник Андрій Теребух, представник Державної служби у справах ветеранів війни та учасників АТО в Чернігівській області Альберт Черешко, заступник голови Чернігівської регіональної парторганізації Політичної партії «Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість» Володимир Березинський та юрист Чернігівської регіональної парторганізації «Справедливість» Олександр Приходько, доброволець Української Добровольчої Армії Віктор Ільюшко, доброволець Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор» Олександр Лапа.

Учасники засідання доручили Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації врахувати висловлені пропозиції та подати проект рішення на розгляд обласної ради.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини