Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 17 квітня, 02:29:58

Доля Сашка з Носівщини - зона відповідальності посадовців

19.06.2017   12:57

Як мають працювати відповідні служби, аби не допускати насильства над дітьми, предметно говорили днями на нараді в Носівській райдержадміністрації.

Причиною зібрання стало виявлення факту знущань та вчинення насильства з боку матері над своїм малолітнім сином Олександром - мешканцем Носівського району. Ця ситуація сколихнула засоби масової інформації.

Нарада пройшла за участі Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Кулеби, представників Міністерства соціальної політики України, заступника голови — керівника апарату Чернігівської ОДА Наталії Романової, голови Носівської райдержадміністрації Вікторії Вершняк, керівників профільних структурних підрозділів ОДА та райдержадміністрації.

Розмова вийшла досить жорсткою, із з’ясуванням причин недопрацювань з боку працівників служби у справах дітей і центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді РДА, правоохоронних органів.

Як наголосив Микола Кулеба, має бути чітка міжвідомча взаємодія між всіма суб’єктами, які захищають інтереси і права дітей. Неприпустимо, щоб небезпека для життя та здоров'я дитини залишалася поза їх увагою. Для цього необхідно йти назустріч дитині - відверто говорити про її самопочуття, можливі страхи, про ставлення до неї з боку батьків, оперативно реагувати на проблемні ситуації в родині.

Наталія Романова також зауважила про важливість вчасного виявлення сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, особливо, якщо в них виховуються діти, акцентувала на проведенні системної копіткої роботи відповідних служб як з дитиною, так і з її батьками в кожному конкретному випадку.

За результатами наради органи місцевої влади в області отримали конкретні доручення стосовно посилення роботи у сфері захисту прав дітей. Зокрема, необхідно у двомісячний термін провести обстеження умов проживання та виховання дітей у всіх сім’ях, які перебувають у складних життєвих обставинах. За потребою взяти проблемні сім’ї під соціальний супровід, вжити інших заходів реагування.

До речі, в області через складні життєві ситуації в сім’ї на обліку служб у справах дітей перебувають понад тисяча дітей, під соціальним супроводом центрів СССДМ — 980 сімей, в яких виховується більш ніж 1700 дітей.

Також акцентовано на створенні служб у справах дітей у структурі виконавчих органів об’єднаних територіальних громад.

Щодо малолітнього Олександра — наразі він перебуває на обстеженні в лікарні. Так як батьки дали нотаріальну згоду на його усиновлення, Службою у справах дітей Носівської райдержадміністрації проводиться робота щодо постановки цієї дитини на місцевий облік з усиновлення. Ті, хто хочуть усиновити Сашка, можуть звертатися до Служби у справах дітей облдержадміністрації за телефоном (0462) 67-46-38.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської ОДА

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини