Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:43:31

Визначили лауреатів обласної медичної Премії ім. І.В. Буяльського

01.06.2017   08:21Агенцiя

31 травня перший заступник голови обласної ради Валентин Мельничук взяв участь у засіданні робочої групи з призначення щорічної обласної Премії імені нашого земляка-медика зі світовим ім'ям Іллі Васильовича Буяльського.

Під головуванням заступника голови-керівника апарату обласної державної адміністрації Наталії Романової та участі начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Петра Гармаша, члени робочої групи розглянули подання запропонованих до нагородження претендентів від медичних закладів Чернігівщини.
Учасники засідання обговорили кандидатури висунутих на преміювання медичних працівників та через процедуру голосування визначили цьогорічних лауреатів у чотирьох номінаціях, які передбачені відповідно до Положення, затвердженого рішенням восьмої сесії обласної ради шостого скликання.

Також в ході дискусії члени робочої групи порушили та підтримали питання щодо внесення до згаданого Положення нових номінацій та стосовно збільшення розміру обласної Премії ім. І.В. Буяльського. Відповідні пропозиції від робочої групи будуть внесені на розгляд депутатського корпусу обласної ради та облдержадміністрації.

Як було наголошено, нагородження лауреатів відбудеться під час урочистостей з нагоди професійного свята представників охорони здоров'я України - Дня медичного працівника.

Довідково. Ілля Васильович Буяльський – видатний український медик зі світовим ім'ям в галузі хірургії, пластичної анатомії, урології - народився 6 серпня 1789 року в селі Вороб'ївка нинішнього Новгород-Сіверського району. І. В. Буяльського разом із М. Ф. Арендтом та Х. Х. Саломоном також вважають одним із піонерів ангіохірургії.

Чернігівщина постійно вшановує пам'ять свого земляка. Із 1978 року ім'я Іллі Буяльського присвоєно Новгород-Сіверській центральній районній лікарні. В бібліотеці лікарні та в обласній науковій медичній бібліотеці зібрані матеріали про життя та діяльність нашого видатного земляка, публікуються статті в засобах масової інформації, видано науково-бібліографічний покажчик його праць.

Відповідно до Положення, затвердженого депутатським корпусом обласного представницького органу влади на восьмій сесії шостого скликання 29 березня 2012 року, нині щорічно присуджується чотири премії в номінаціях:

«Кращий молодший спеціаліст з медичною освітою»;

«Кращий лікар»;

«За інновації в медичній практиці»;

«Кращий працівник галузі охорони здоров'я».

Премія присуджується як окремому працівнику галузі охорони здоров'я, так і колективу авторів – працівників галузі охорони здоров'я, що мають стаж роботи в галузі не менше 15 років, за:

вагомий особистий внесок у зміцнення здоров'я населення Чернігівської області;

особистий внесок у розвиток галузі охорони здоров'я, високу професійну майстерність;

сумлінне виконання посадових обов'язків, повагу та авторитет з боку громадськості;

своєчасне впровадження новітніх технологій у організацію надання медичної допомоги населенню;

вагомий внесок у підготовку медичних кадрів».

Члени робочої групи сподіваються, що вже з наступного року число номінацій, як і сам розмір грошового винагородження лауреатів помітно зростуть.


Відділ інформаційного забезпечення та зв'язків з громадськістю виконавчого апарату Чернігівської обласної ради

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини