Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:48:28

На апаратній нараді міського голови

25.04.2017   13:58

Програму «Доступні ліки», проведення весняного місячника з благоустрою та санітарної очистки міста, відзначення 31-их роковин Чорнобильської катастрофи й проведення тендерних закупівель з поточного ремонту проїзних частин міста обговорювали під час апаратної наради міського голови, яка відбулася 24 квітня.


Чотири міські аптеки пропонують «Доступні ліки»

Детально про реалізацію державної програми «Доступні ліки» в нашому місті розповіла заступник міського голови Тетяна Фесенко. Перш за все посадовець повідомила, що програма спрямована на забезпечення хворих на серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та цукровий діабет II типу доступними ліками. На сьогодні МОЗ України затверджено 21 діючу речовину за міжнародною не патентованою назвою, які використовуються для лікування вище зазначених хвороб. Також у реєстрі МОЗ перелічено 157 найменувань лікарських засобів, які містять відповідні речовини. З цих 157 найменувань тільки 23 не мають доплати, всі решта — передбачають співфінансування пацієнта від 2 копійок до 153 гривень. Тобто городяни повинні розуміти, що за виписаними лікарями пільговими рецептами отримати ліки абсолютно безкоштовно майже неможливо.


За програмою «Доступні ліки» в нашому місті працює 4 аптечні заклади КП «Ліки України» Чернігівської обласної ради. Це Аптеки №190 (вул. Київська, 56) та № 67 (вул. Київська, 339), а також аптечні пункти №3 (вул. Київська, 98 (на території районної лікарні) та пункт за адресою Гвардійська, 98 (магазин Едельвейс). На забезпечення цієї програми в нашому місті Уряд виділив 729 тисяч гривень, це означає, що на вісім місяців до кінця року, включаючи квітень, передбачено приблизно 91 тисячу гривень видатків на місяць. А отже, говорити про те, що усі Прилуки як і державу в цілому, на сто відсотків забезпечили коштами для дії програми неможна. Тому, звернувшись до аптек, деякі хворі можуть отримати відмову у відпуску «доступних» ліків. Що робити в такому випадку? По перше, з «пільговим» рецептом можна звернутися в іншу аптеку, яка працює за програмою. По друге, ваш рецепт дійсний протягом місця, а оскільки в кожній аптеці постачання товару здійснюється двічі на тиждень (понеділок і четвер в аптеці №190 і щовівторка та п'ятниці в аптеці №67), за тридцять днів хворий може отримати ліки, відвідуючи аптечний заклад. За нагоди прилучани повинні з розумінням поставитися до тих тимчасових труднощів, які виникають з відпуском ліків, адже прорахунки системи відбуваються не на рівні міста чи аптечних закладів, а на рівні держави.
Місячник прибирання успішно завершено

Далі у ході засідання головний спеціаліст санітарно-екологічного контролю міської ради Андрій Бойченко підбив підсумки проведення весняного місячника з благоустрою та санітарної очистки міста. Стало відомо, що основний обсяг робіт, запланований на час проведення місячника, був виконаний вчасно.


Найбільшу частину заходів з прибирання та вивезення сміття виконувало комунальне підприємство «Послуга». Прибудинковими територіями опікувалось комунальне підприємство «Прилукижитлобуд» та власники, користувачі житлових будинків. Комунальне підприємство «Міськсвітло» виконувало роботи по ліквідації захаращеності самосійними паростями інвазійних багаторічних зелених насаджень. До прибирання долучалось КП Прилукитепловодопостачання».
Велику роботу проведено головами комітетів самоорганізації населення у мікрорайонах. Активну участь у заходах приймали Прилуцький гуманітарно-педагогічний коледж ім. І.Я.Франка, Агротехнічний коледж, Прилуцький професійний ліцей, Прилуцьке медичне училище, заклади управління освіти міської ради.
Не залишились осторонь і суб’єкти господарювання ТОВ «Фінком», СТОВ «Батьківщина», ПАТ «Завод «Будмаш», ТОВ ВТФ «Керамік-Прилуки», Прилуцька райдержадміністрація, залізнична станція, вокзал, автостанція та ін.
Також брали участь у заходах Громадська рада при виконавчому комітеті Прилуцької міської ради разом із Прилуцькою міськрайонною громадською організацією «Прилуцький козацький курінь ім. І.Сірка», службовці виконавчого комітету, управління освіти та управління соціального захисту населення міської ради. Більшість підприємств, установ, закладів та громадських організацій активно долучались до прибирання, але були й такі, на які не діяли жодні вмовляння привести прилеглу територію до ладу. Найбільше проблем виникало в співпраці з жителями приватного сектору, які виносили сміття, ігноруючи загальноміський графік. Зібрані мешканцями рештки рослинного походження, а також побутових відходів не лише повторно засмічували прибрані ділянки, а й змушували КП «Послуга» постійного збиватися з наміченого графіку роботи. Користуючись нагодою, Андрій Григорович зазначив, що порушення правил благоустрою міста несе за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафів.
Прилуцькі дороги шукають спеціалістів

Про тендер на здійснення поточного ремонту проїзних частин міста доповів заступник міського голови Олександр Сивенко. Уже вдруге прилуцькі дороги не можуть віднайти гідного переможця конкурсу. Тендерна процедура — доволі довгий процес й не завжди визначені переможці можуть відстояти своє право на виконання робіт. Так і цього разу виявилося, що одне з підприємств-учасників конкурсу має податковий борг, а інше — не має заявленої вимогами техніки. Тож наступний тендер планують провести на початку травня, що значно відтермінує ремонтний процес у місті.
31 роковини Чорнобильської катастрофи

Про заходи з нагоди відзначення 31-их роковин Чорнобильської катастрофи розповіла начальник управління праці та соціального захисту населення міської ради Ганна Малиш. 26 квітня 2017 року о 9:40 відбудеться приспущення Державного Прапора України на майданчику перед міською радою, після чого в актовій залі пройде мітинг-реквієм «Гірчить Чорнобиль крізь роки» й покладання квітів до Пам’ятного знака жертвам Чорнобильської катастрофи.


Прес-секретар міської ради Любов Рубан

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини