Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:55:07

ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: про роботу в окрузі та приймальнях

25.04.2017   08:20Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Ми сподіваємося, що у 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили
 

Сергій Березенко - ВО №205

Вівторок, 18 квітня
Починаючи з 2015 року, Сергій Березенко підтримує та опікується Церквою Михайла і Федора.
Раніше, були надані будівельні матеріали, котрі були необхідні для ремонту.
Сьогодні проблема постала з ремонтом огорожі. Народний депутат Сергій Березенко і цього разу не залишився осторонь й прийняв рішення виділити кошти для вирішення цього питання.

Середа, 19 квітня
У приміщенні громадської приймальні Сергія Березенка відбулись чергові заняття з англійської мови для дітей 5-7 класів.
Цього разу була обрана тема «Myhobby». Під час активного обговорення більшість учнів висловлювала свої думки переважно англійською. Це стало можливим через якісну побудову уроку, отриманні раніше знання, активність та зацікавлення школярів.
По закінченню уроку школярі отримали чергове домашнє завдання.

Протягом тижня до громадської приймальні постійно звертались чернігівці. Загалом надійшло 77 звернень, а також було прийнято 24 заяви. Окрім юридичної допомоги, громадянам було надано вичерпні консультації. З найбільш нагальних питань було складено 6 запити від народного депутата України Сергія Березенка, котрі стосувались питань: недопущення затягування в кримінальному провадженні, встановлення показань для забезпечення транспортним засобом, протиправних дій правління садівничого товариства, що знаходиться в межах адміністративної території Чернігівської міської ради, надання допомоги в оздоровлені дитини інваліда, тощо.

Нагадуємо, що надіслати свої запитання, звернення та пропозиції стало ще простіше! Адже відтепер, у чернігівців є можливість додаткової комунікації з приймалнею Сергія Березенка у соціальних мережах: Facebook (https://www.facebook.com/berezenko.info/) та ВКонтакті (https://vk.com/berezenko_info)!

Максим Микитась - ВО №206

Середа, 19 квітня
Народний депутат України Максим Микитасьзавітав до свого округу. 19 квітня 2017 року, він зустрівся з виборцями Гончарівського, Ріпок та Добрянки. Говорили про ремонти шкіл, доріг, озеленення, благоустрій та вирішення питань забезпечення життєдіяльності населених пунктів.
У Гончарівському Максим Микитась взяв участь у святкуванні Дня села, а також відкритті першого в селищі пам’ятника Тарасові Шевченку. Місцеві жителі кажуть, що мріяли про такий пам’ятник багато років. Максим Микитась разом із керівниками селища та Чернігівської райради висадили чотири вічнозелені деревця навколо постаменту.Зусиллями команди Максима Микитася в місцевому парку з’явилися понад 3000 саджанців квітів та кущів.
У Ріпках Максим Микитась завітав місцевої гімназії імені Софії Русової. Однак сьогодні існує реальна проблема: старий дах.  За попередніми оцінками, ремонт даху та заміна покриття на металочерепицю коштує 1,5 млн грн. Максим Микитась вважає, що економити на дітях не варто:«Ми знайшли 1,5 млн грн на дах. Він буде відновлений повністю. Я перед собою поставив задачу зробити гімназію повністю робочою».
У Добрянці потрібно відновити одну з центральних вулиць. Близько півкілометра дорожнього покриття потребує капітального ремонту, оновлення зовнішнього освітлення, велосипедних доріжок та нових парканів. Бюджет — 1,8 млн грн. Допомогти у вирішенні питання взявся Максим Микитась. За його сприяння вже з травня в Добрянцірозпочнуться ремонтні роботи.Також, народний депутат обіцяв допомогти і з будівництвом нової станції водозабезпечення, що зніме напругу з постачанням води в оселі жителів селища.
Насамкінець візиту Максим Микитась заявив, що зосередить свою увагу на вирішенні проблем жителів цих населених пунктів спільно з місцевим керівництвом.

Четвер, 20 квітня
«Майстерня домовичка».
Черговий майстер-клас для дітей віком 9 – 11 років відбувся у громадській приймальні Максима Микитася. Цього разу діти виготовляли метеликів з гофрованого паперу.

За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 41 звернення від громадян, а також було прийнято 32 заяви. Були надані вичерпні консультації та юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 7 звернень від народного депутата України Максима Микитася, котрі стосуються питань ремонту шкільної вбиральні в с. Великий Зліїв, організації вуличного освітлення та ремонту фельдшерського пункту у смт. Радуль, організації руху транспортних засобів через пункт пропуску «Добрянка», тощо.
Також звертаємо увагу жителів 206 округу, що надіслати своє запитання, пропозицію та звернення до приймальні можна й за допомогою соціальних мереж:Facebook (https://www.facebook.com/mikitas.info/); ВКонтакті (https://vk.com/mikitas_info)!

 

Валерій Давиденко - ВО №208

 

Триває реалізація ініційованого мною медичного проекту "Здорова дитина", ініційована народним депутатом України Валерієм Давиденком. Минулого тижня він здійснив робочу поїздку до Менського району. Побував на підсумковій конференції проекту «Здорова дитина». Говорили про результати, необхідність і важливість своєчасного огляду дітей. Не секрет, що профілактика і своєчасне виявлення проблеми - дуже важливі для здорового повноцінного розвитку опорно-рухового апарату дитини. Цей проект стартував на Ічнянщині, де першокласним спеціалістом було оглянуто понад дві тисячі дітей. У Мені на огляд до лікаря травматолога-ортопеда вищої категорії, доцента Валерії Горелік потрапило понад 4 тисячі дітей.  - Звичайно - це робота не одного дня,  - говорить Валерій Давиденко. - Я вдячний їй за її участь у проекті. Варто розуміти, що більшість ортопедичних вад можна виправити, якщо виконувати всі рекомендації лікаря. Приємно, що багато родин скористалися можливістю і прийшли на огляд із своїми дітьми.

Між прийомами лікар проводила конференції для батьків, чиїм діткам були поставлені схожі діагнози, докладно розповідала, що робити далі, та відповідала на всі запитання.  На цьому програма "Здорова дитина" не закінчується. Депутат  і надалі буде запрошувати фахівців для огляду дітей Чернігівської області.

Того ж дня, перебуваючи із робочим візитом у Менському районі, Валерій Давиденко зустрівся з педколективами шкіл Блистови, Феськівки та Бірківки. Разом обговорили питання якості освіти, заробітної плати педагогів, перспективи подальшої співпраці. Кожному закладу було вручено необхідне для сучасної школи мультимедійне обладнання та ноутбуки.

- Постійно приділяю особливу увагу дітям.  Я глибоко переконаний, що від умов і якості їхньої освіти залежить їх майбутнє, а  значить і майбутнє нашої держави. Головна мета моєї діяльності - зробити максимум задля створення достойних умов роботи педагогів, а ті, в свою чергу, віддячать своєю плідною працею і любов'ю нашим дітям,  - сказав депутат під час зустрічі.

Робоча поїздка Менщиною видалася дуже різнобарвною. Освітні заклади, медична конференція, зустріч з громадою... На заключення – спорт, а саме фінал традиційної районної спартакіади, яка стартувала ще взимку. Переможці отримали від народного депутата подарунки і слова вітання. 

Також минулого тижня, в суботу, Валерій Давиденко побував на офіційному відкритті продовольчого ярмарку в Мені. Цей захід за підтримки народного депутата було організовано головою Менської районної ради Олександром Мисником. На ярмарку відбувалася торгівля безпосередньо самими виробниками і це дало можливість жителям і гостям Менського району купити різноманітну якісну продукцію за цінами «без накруток».

 Олександр Кодола - ВО №209

В громадській приймальні народного  депутата України Олександра Кодоли у Ніжині минулого тижня тривав збір заявок на участь у конкурсі на краще весняне прибирання у дворах. Провести такий конкурс в рамках загальноміського місячника з благоустрою, стало реакцією депутата на численні заявки жителів міста щодо встановлення у дворах багатоквартирних будинків та мікрорайонах Ніжина сучасних дитячих майданчиків. Минулого року за ініціативи Олександра Кодоли у Ніжині та Ніжинському районі було встановлено 17 майданчиків. Така ініціатива дуже сподобалася ніжинцям, і у приймальню нардепа надійшло дуже багато заяв із проханням про встановлення майданчиків. Тож народний депутат і пішов на зустріч жителям міста, запропонувавши провести конкурс на найкращий двір. Зараз помічники народного депутата та представники міської влади вивчають подані на конкурс матеріали. Підведення результатів конкурсу буде проведено найближчими днями. А подарунком для жителів найкращих дворів Ніжина стануть сучасні дитячі майданчики.

Громадські приймальні народного депутата Олександра Кодоли в Чернігові, Ніжині, Носівці стали надійним джерелом комунікації між виборцями і їх представником у Верховній Раді України. Майже щодня з актуальними питаннями та проблемами до них звертаються десятки жителів його виборчого округу і не тільки. Тільки минулого тижня до депутат звернулись 68 громадян. За результатами заяв підготовлено 34 депутатські звернення до різних органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

«Дуже багато звернення стосується вирішення комунальних проблем та земельних питань, що може і повинна вирішувати місцева влада. Багато звернень від учасників АТО, щодо дотримання їх прав. Жодне таке звернення не залишається без уваги. Намагаємося в рамках моїх депутатських повноважень допомогти кожному. Консультацією зверненням, депутатським запитом, або навіть законодавчою ініціативою. Це мій принцип роботи», - підкреслює Олександр Кодола.

 

***

Нагадаємо, що інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Ми звертаємося до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, та пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Тижневі звіти Ви можете надсилати на електронну адресу cg.monitor@gmail.com.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини