Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 06:48:42

При реалізації складних побутових товарів необхідно застосовувати касові апарати

21.04.2017   07:59Агенцiя

З 8 травня поточного року набирає чинності Постанова КМУ від 16 березня 2017 №231, якою затверджено Перелік груп технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту (обслуговуванню) або гарантійній заміні, в цілях застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Заступник начальника Головного управління ДФС у Чернігівській області Олександр Марухленко підкреслив, що з урахуванням змін до Податкового кодексу України та Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з дати набрання чинності  Постановою - застосування РРО при реалізації технічно складних побутових товарів за готівкові кошти є обов’язковим. 

До Переліку включено 8 груп товарів згідно УКТЗЕД. Короткий опис даних груп в розрізі найбільш поширених товарів: печі опалювальні, грилі, духовки (група 73), котли центрального опалення, насоси, витяжки, компресора, холодильники, принтера, пральні машини (група 84), пилососи, бойлери, мультиварки, телефони, мультимедійні колонки, фотоапарати, відеокамери, GPS-навігатори, монітори, детектори валют, металошукачі (група 85), трактори, мотоблоки, мотоцикли, електровелосипеди, електроскейти (група 87), об’єктиви, електромасажери, аромотерапія, слухові апарати, термометри, лічильники (група 90), годинники (група 91), музичні інструменти (група 92), самокати, ляльки, більярдні столи, ігрові приставки (група 95) та інше.

Слід зауважити, що товари у списку треба дивитися на рівні 10-значних кодів (УКТЗЕД), а позиції з 4-значним підлягають застосуванню РРО, якщо вони не мають деталізації на рівні 10-значних. Наприклад, Група 95 «Іграшки, ігри та спортивний інвентар; їх частини та приладдя» йде з 4-значним кодом, але нижче є деталізація з 10-значними кодами. Тому у даній підгрупі слід дивитися товари, що деталізовані з 10-значним кодом. У групі 91 «Годинники всіх видів та їх частини» немає деталізації з 10-значними кодами, а отже годинники всіх видів та їх частини повинні продаватися з застосуванням РРО.

З повним Переліком товарів можна ознайомитися за посиланням http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=249891557 та на субсайті ГУ ДФС у Чернігівській області.

За не застосування реєстраторів розрахункових операцій передбачена, як адміністративна відповідальність, так і фінансові санкції згідно Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».


Відділ організації роботи  ГУ ДФС у Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини