Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:41:08

У Стольному намагаються скасувати рішення сільради про об'єднання з Менською громадою

03.04.2017   11:30

У п'ятницю, 31 березня, у Стольненському Будинку культури відбувся схід жителів села.

На зборах, окрім громади села, були присутні голова райради Олександр Мисник, голова райдержадміністрації Валерій Щукін та Менський міський голова Геннадій Примаков.

Спочатку перед громадою відзвітував сільський голова Сергій Андрейченко. Потім розглядали питання земельних відносин між селянами та фермерськими господарствами. Зокрема, слово брали власники сільськогосподарських підприємств Андрій Пасічник (ТОВ "Праця-Стольне") та Станіслав Котенко (СТОВ "Олстас-льон").

Але найбільш скандальне питання, яке обговорювали присутні - це приєднання села до Менської об'єднаної територіальної громади.

Жителька Стольного Людмила Бучик висловила думку, що сільрада під тиском районного керівництва, не спитавши громадськості, прийняла рішення про приєднання.

Вона, до речі, подала судовий позов, щодо оскарження правомочності рішення сільради про приєднання.

Також проти приєднання Стольного до Менської ОТГ виступив Андрій Пасічник - власник фермерського господарства “Праця Стольне”.

Натомість голова райради Олександр Мисник намагався пояснити людям, що об'єднання проходить в рамках закону і покликане поліпшити ситуацію в селах. Менський міський голова Геннадій Примаков наголосив, що саме Менська міськрада є ініціатором приєднання Стольного та заявив, що поважає вибір жителів села, але шляху назад вже немає.

Але присутні на зборах люди, в основному, були налаштовані проти об'єднання.

На загальних зборах було прийнято рішення про проведення позачергової сесії сільради. Сесію через кілька годин провели, але голосів за відміну рішення не набралося.

У вівторок, 4 квітня, у Стольному знову заплановане проведення пленарного засідання сесії. Депутати повторно планують піднімати питання про скасування рішення щодо приєднання Стольного до Менської громади.


Менщина

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини