Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 22:37:43

ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: про роботу народних депутатів у парламенті

27.03.2017   22:28Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Ми сподіваємося, що у березні 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.

Сергій Березенко - ВО №205

Понеділок, 20 березня.
Показ мультфільму для дітей та дорослих відбувся в Кіно-культурному мистецькому центрі з національно-патріотичного виховання дітей та молоді.
У залі Центру зібралося близько 400 глядачів: за сприяння народного депутата України Сергія Березенка там відбувся показ мультиплікаційного фільму «Де дракон?».
Дорослі і діти із задоволенням дивились пригодницький мультфільм.

Вівторок, 21 березня.
Народний депутат Сергій Березенко дав розгорнуте інтерв’ю виданню «Главком». Були обговорені різні теми, серед яких: робота у складі делегації під час візиту до Вашингтону, про важливі теми в Україні, діяльність НАБУ, роботу уряду, тощо. Зокрема Сергій Березенко зазначив, що: «Президент Порошенко піде на другий строк і переможе». З повним текстом можна ознайомитись за посиланням: https://goo.gl/biIXij.

Четвер, 23 березня.
У громадській приймальні народного депутата Сергія Березенка пройшло чергове засідання клубу «Від щирого серця». Тема зустрічі – історичні прогулянки містом.
Учасниці дізнались про цікаві історичні факти славетного Чернігова, заслухали легенди, на які також багатий обласний центр.

П’ятниця, 24 березня.
Сергій Березенко став гостем передачі "Лівий берег з Сонею Кошкіною». У прямому ефірі вони говорили про партійне будівництво, вибори, роботу уряду та багато іншого. Переглянути запис ефіру можна за посиланням:https://youtu.be/p7MBmMDeqTs.

Протягом тижня до громадської приймальні постійно звертались чернігівці. Загалом надійшло 76 звернень, а також було прийнято 28 заяв. Окрім юридичної допомоги, громадянам було надано вичерпні консультації. З найбільш нагальних питань було складено 3 запити від народного депутата України Сергія Березенка.

Нагадуємо, що надіслати свої запитання, звернення та пропозиції стало ще простіше! Адже відтепер, у чернігівців є можливість додаткової комунікації з приймалнею Сергія Березенка у соціальних мережах: Facebook (https://www.facebook.com/berezenko.info/) та ВКонтакті (https://vk.com/berezenko_info)!

Максим Микитась - ВО №206

Вівторок, 21 березня.
Помічник-консультант народного депутата Максима Микитася Федос Носенок провів виіздний прийом громадян. Він здійснив поїздку до селища Радуль Ріпкинського району.
Багато місцевих жителів звернулося до помічника нардепа. Адже проблем та пропозицій назбиралося чимало: благоустрій селища, питання соціального характеру. Протягом кількох годин відбувалось спілкування з селянами. Місцеві жителі залишились задоволені не лише результатами, а й загалом увагою та допомогою, яку їм надають представники народного депутата.
Виїзні приймальні проходитимуть і надалі в інших населених пунктах округу.

Четвер, 23 березня.
Ще одна паркова зона для відпочинку буде в Чернігові.
На початку квітня у лісосмузі, що в мікрорайоні Масани пройде прибирання території для відпочинку містян. Таку роботу ініціює громадська приймальня народного депутата Максима Микитася.
Ще під час виборчої кампанії у цій зеленій зоні було встановлено лавки, гойдалки, мангали. Наразі ж представники приймальні оглянули стан території та розробили проект з її подальшого благоустрою.Тож невдовзі для жителів цього мікрорайону буде ще одне місце відпочинку, де буде приємно проводити сімейне дозвілля.

За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 33 звернення від громадян, а також було прийнято 25 заяв. Були надані вичерпні консультації та юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 2 звернення від народного депутата України Максима Микитася.
Також звертаємо увагу жителів 206 округу, що надіслати своє запитання, пропозицію та звернення до приймальні можна й за допомогою соціальних мереж:Facebook (https://www.facebook.com/mikitas.info/); ВКонтакті (https://vk.com/mikitas_info)!

Валерій Давиденко - ВО №208

21 березня народний депутат України Валерій Давиденко взяв участь у спільному засіданні Громадської ради при Державному агентстві лісових ресурсів. Також був учасником круглого столу на тему: "Стан нормативно-правової бази в системі лісового господарства та зміни, необхідні для підвищення її ефективності".

Ситуація, яка склалась у лісовій галузі України сьогодні, дійсно вимагає невідкладного реагування. Через недосконале нормативно-правове регулювання стає  не можливим ефективне використання ресурсного потенціалу лісів і лісових земель та здійснення на належному рівні  лісовідтворювальних заходів. Тому, питання, які обговорювалися на круглому столі, є надважливими для лісової галузі в цілому. Найближчим часом вже очікується розгляд Верховною Радою України у першому читанні проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо негайного подолання кризової ситуації, що склалася у зв'язку із масовим знищенням полезахисних смуг» (реєстр. № 4657), поданого Валерієм Давиденком. Комітетом з питань аграрної політики та земельних відносин законопроект рекомендовано прийняти за основу.

Також, 21 березня у Комітеті відбувся круглий стіл на тему: «Консолідація земельних ділянок, розташованих у масивах земель сільськогосподарського призначення», на якому розглядалися два законопроекти реєстр. № 6049 та альтернативний реєстр. № 6049-1, які спрямовані на вирішення зазначених питань. Народний депутат України Валерій Давиденко є одним з авторів проекту Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо вирішення питання колективної власності на землю, удосконалення правил землекористування у масивах земель сільськогосподарського призначення, запобігання рейдерству та стимулювання зрошення в Україні» (реєстр. № 6049-1), який більш комплексно підходить до вирішення питання оптимізації землекористування в межах масиву, усунення «шахматки» та сприяння розвитку зрошення.

На засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин 23 березня підтримано та рекомендовано Верховній Раді України  схвалити Рекомендацій парламентських слухань на тему: «Регулювання обігу земель сільськогосподарського призначення: пошук української моделі». Зокрема, членами комітету підтримано, внесені у процесі доопрацювання народним депутатом України Валерієм Давиденком пропозиції щодо необхідності на проведення земельної реформи та створення законодавчих умов, які дозволять запровадити цивілізований ринковий обіг земель сільськогосподарського призначення. 

Програма народного депутата України Валерія Давиденка «Здоров’я жителів Чернігівщини» продовжує працювати в області.  Минулого тижня на вихідних жінки Бахмацького району отримали можливість запобігти онкологічним недугам. До райцентрузавітав відомий маммолог-онколог Бугайцова Сергія Георгійовича, який є засновником наукового напрямку по розробці комплексної програми реабілітації (відновного лікування) жінок, хворих на рак молочної залози, з психосоматичними розладами. На прийомі побувало понад 60 жінок.

 До громадської приймальні народного депутата України Валерія Давиденка постійно надходять звернення мешканців округу, які стосуються медичних питань. Зокрема, йдеться про надання допомоги у лікуванні чи про прийом вузькопрофільних спеціалістів. Тому депутатом і була запропонована програма «Здоров'я жителів Чернігівщини», в рамках якої передбачені публічні лекції відомих українських лікарів і індивідуальні прийоми провідних фахівців України в різних областях медицини. У найближчих планах Валерія Давиденка - організація прийомів та інших провідних вузькопрофільних медичних фахівців. Крім того, проводитимуться вони будуть не тільки в Бахмацькому районі, а й в інших районах 208 округу . Про дати, місце і час прийомів лікарів буде повідомлятися в ЗМІ.

Олександр Кодола - ВО №209

Оскільки тиждень був сесійним, то і робота депутата проходила в стінах парламенту. Зокрема у вівторок 21 березня одним знакових голосувань у Рады стало голосування за законопроект «Про фонд енергоефективності», на підтримку якого виступив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олександр Кодола.  «Питання енергозбереження, енергоефективності, давно вже перейшли із статусу суто економічних питань у статус питань безпекових і не тільки для наших громадян, але й для нашої держави в цілому. Саме тому наш комітет закликає увесь парламент підтримати законопроект за основу і в першому читанні, і дати перший крок для створення Фонду енергоефективності в Україні», - закликав колег-парламентарів Олександр Кодола перед початком голосування.

За законопроект «Про фонд енергоефективності» №5598 у першому читанні проголосували 227 народних депутатів.

Законопроектом, зокрема, передбачено створення фонду, метою діяльності якого є підтримка ініціатив щодо енергоефективності, впровадження інструментів стимулювання і підтримки здійснення заходів із забезпечення (підвищення рівня) енергетичної ефективності будівель та енергозбереження переважно в житловому секторі

Фонд енергоефективності – ключовий інструмент комплексної реформи енергоефективності. Він дає людям фінансові інструменти і технічні рішення, які зменшать споживання енергоресурсів та витрати на комунальні послуги.

Для ефективної роботу Фонду народні депутати у найближчий час мають ухвалити ще три важливі закони, необхідні для впровадження реформи енергоефективності:

— «Про житлово-комунальні послуги» (№1581-д). Створює сучасний ринок ЖКП. Встановлює чіткі правила взаємовідносин між споживачами та постачальниками послуг.

— «Про комерційний облік комунальних послуг» (№4901). Запроваджує обов’язкове встановлення лічильників. Люди сплачуватимуть лише за спожиті послуги, а не за розкопані труби та втрати в мережах.

— «Про енергетичну ефективність будівель» (№4941-д). Встановлює енергетичну справедливість у будинку. Запроваджує механізм отримання уніфікованого сертифіката енергоефективності будівлі. Дає незалежну діагностику будинку та план реновації.

У середу 22 березня, Олександр Кодола, як заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства, взяв участь плановому засіданні Комітету, під час якого було розглдянуто низку профільних законопроектів, які винесені на розгляд парламенту.

Того ж дня на екскурсії у Верховній Раді України побували викладачі та студенти Ніжинського державного університету ім. Миколи Гоголя, серед яких – учасниці конкурсу «Міс Університет-2017». Поїздка студентів відбулася за ініціативи народного депутата України Олександра Кодоли, який представляє місто Ніжин у парламенті.

«У грудні минулого року, коли я брав участь у журі конкурсу «Міс Університет», я пообіцяв, що нагородою від мене для учасниць конкурсу буде екскурсія до Верховної ради України. А те, що я обіцяю, я завжди виконую. За моєю ініціативою такі ознайомчі екскурсії до парламенту проходять щомісяця. Я дуже радий, коли до мене на роботу приїздять мої земляки, особливо молодь. Для неї є дуже важливим і корисним дізнатися як працює наш парламент, як депутати приймають закони, чим живе найвищий законодавчий орган країни. Так ми формуємо відповідальних громадян», - розповів депутат.

Олександр Кодола першим з депутатів від Чернігівщини започаткував і постійно підтримує ініціативу щодо екскурсій молоді свого округу до парламенту. За час його каденції ознайомитися з діяльністю законодавчого органу нашої держави змогли вже сотні жителів області.

А у пятницю 24 березня під час години запитань до Уряду Олександр Кодола озвучив проблему, яка віднедавна серйозно стурбувала місцеві ради, вона стосувалася пропозицій Мінфіну забрати у місцевих бюджетів акциз на торгівлю тютюновими виробами.

«Мінфіном було підготовлено та оприлюднено проект змін до Податкового кодексу, яким пропонується скасувати акцизний податок з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі тютюнових виробів. На сьогодні це одне із стабільних джерел надходжень до місцевих бюджетів. Зокрема у Ніжині, у центрі мого округу, у 2016 році за рахунок цього податку вдалося завершити рік без кредиторської заборгованості по всіх видах видатків бюджету. Тому сьогодні місцеві ради дуже стурбовані намаганням вилучити стабільне джерело наповнення місцевих бюджетів.  Запитання таке, чи прораховувало Міністерство фінансів можливі негативні наслідки від таких змін, і які механізми компенсації  для місцевих бюджетів у цьому випадку будуть передбачені», - запитав народний депутат.

 У відповідь Прем’єр-міністр Володимир Гройсман  заявив, що він категорично проти цієї ініціативи. «Нічого не буде скасовано для місцевих бюджетів. Ми залишаємо цей акциз, і місцевим бюджетам у цьому питанні абсолютно нічого не загрожує. Хочу заспокоїти місцеві органи влади, що жодних таких ініціатив з Уряду не вийде. Ми підтримуємо децентралізацію, і виходимо з того, щоб ніхто на доходи місцевих органів влади не претендував», - наголосив глава Уряду.

Також протягом тижня майже щодня народний депутат був гостем на ефірах низки загальноукраїнських телеканалів, де обговорювалися актуальні питання роботи парламенту та життя держави. Зокрема, Рада, Еспресо, NewsOne, 112.

***

Нагадаємо, що інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Ми звертаємося до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, та пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Тижневі звіти Ви можете надсилати на електронну адресу cg.monitor@gmail.com.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини