Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 07:07:07

Про обласну програму "Власний дім”

21.03.2017   09:14Агенцiя

З 1999 року на Чернігівщині працює Фонд підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. Лише минулого року за кредитні кошти свої господарські проблеми на суму майже 10 мільйонів гривень змогли вирішити 154 родини.

Детальніше про обласну програму „Власний дім”, що реалізується Фондом за участі бюджетів різних рівнів, розповів сьогодні очільник структури Олександр Буцко під час брифінгу в облдержадміністрації.

Довідково: Обласна програма „Власний дім” спрямована на відродження села за рахунок підвищення рівня життєзабезпечення сільського населення шляхом надання довгострокових пільгових кредитів на будівництво, добудову, реконструкцію, придбання, інженерне облаштування житла та на розвиток особистого селянського господарства.

— Довгострокові пільгові кредити під тривідсоткову ставку можна отримати за клопотанням органу місцевої влади. Районна чи навіть сільська рада подає відповідну заяву до Фонду (у Чернігові чи Прилуках). Якщо запит відповідає вимогам, то фінансування не забариться. Головна вимога — жити і працювати у селі. Звичайно, першочергово розглядаються потреби родин учасників АТО, багатодітних сімей та інших пільгових категорій, — повідомив спікер заходу.

Активно користуються такою пропозицією у Менському та Чернігівському районах, найменше — на Семенівщині та Борзнянщині.

Як зазначив Олександр Буцко, ініціатива зацікавила і новостворені об’єднані територіальні громади. ОТГ у міру своїх можливостей вносять частину коштів до загальної скарбниці Фонду.

У поточному році на фінансування заходів обласної Програми „Власний дім” планується залучити 8,6 мільйона гривень, у тому числі: з Державного бюджету – 2,5 мільйона гривень, обласного – 4,4 мільйона гривень, районних бюджетів – 1,4 мільйона гривень, кошти міських (селищних, сільських) бюджетів – 300 тисяч гривень.

Варто зазначити, що вдвічі збільшилася максимальна сума кредитування, а також додався пункт договору — капітальний ремонт житла.

Попит на кредитні ресурси Програми постійно зростає. Наразі у Фонді обліковується 163 нереалізовані клопотання кандидатів на загальну суму більше 15 мільйонів гривень.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.