Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:51:08

Юрій Руф: "Не потрібно перетворювати історію України в похорон"

20.03.2017   14:31Агенцiя

18-19 березня 2017 року за підтримки обласної організації ВО «Свобода» на Чернігівщині відбулася низка зустрічей із засновником літературного проекту «Дух Нації», поетом Юрієм Руфом.

Під час заходів Юрій Руф прочитав лекції на тему: «Шляхи консолідації націоналістичного руху та протидія русифікації», а також презентував збірку націоналістичної поезії "На зламі двох епох". Послухати вірші та познайомитись з поетом-націоналістом прийшли декілька сотень мешканців Чернігівщини, які мали змогу відвідати зустрічі з Юрієм Руфом в Ніжині, Ічні, Прилуках, Бахмачі та Борзні.

На початку зустрічі голова Чернігівської обласної організації ВО «Свобода» Руслан Андрійко ознайомив присутніх із актуальною політичною ситуацією, а також із текстом Національного маніфесту, підписаного лідерами "Свобода", "Нацкорпусу" та "Правого сектора", наголосивши на важливості об’єднання всіх українських націоналістів. «Лідери націоналістичних організацій дали важливий сигнал своєму членству, керівникам обласних та районних організацій, щодо об’єднання. Від нас із вами залежатиме, чи вистачить в нас здорового глузду, щоб перебороти власні дрібні амбіції, аби Маніфест став історичним шансом українців побудувати соціально й національно справедливу державу, чи він залишиться папірцем»,- звернувся до присутніх Руслан Андрійко.

«За останні роки ми досягнули значних результатів. Ще до 2012 року, українізація обмежувалася трьома областями. Тепер вона поширилася Україною, і досягнула Києва. Так, не все відбувається досконало, так, нам вставляють палиці в колеса, але українізація просувається за рахунок маленьких людей. Ми добили комуністичну партію, ми доб’ємо і це. Спочатку влада загравала з тими комуністами, сиділа за одним столом і пила каву, а потім воно стає самопроголошеним «мером» на Луганщині чи Донеччині. Тому ми змушені нав’язати свою правду, інакше інша «правда» буде нав’язана нам.

Зверніть увагу на штампи, які нам нав’язувалися десятиліттями,зокрема, і в шкільному курсі української літератури – це щемливо-тужливі вірші, які так люблять українці. Зауважте, будь-яке святкування будь-яких дат, трагічних чи величних починається заупокійною молитвою, а закінчується – покладанням вінків. Ми що живемо в перманентних похоронах? Як держава відзначає День Війська? Давайте помолимося за загиблими? Помолилися. Давайте поспіваємо пісню «Плине кача по Тисині»? Поспівали. А тепер поспіваємо пісню «Ой, мамо, б’ється журливо зозуля у вікно». Поспівали. А тепер давайте покладемо квіти. Поклали. У першому ряді сидять солдати, яким завтра на фронт. З яким настроєм вони мають туди їхати? Вони що мають тішитися, що їх післязавтра так само тужливо проведуть?Не потрібно перетворювати історію України в похорон», - поділився своїми думками Юрій Руф.

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини