Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:35:58

Юрій Левченко зустрівся з мешканцями Ніжина та Чернігова

09.03.2017   17:10Агенцiя

8 березня народний депутат України від ВО «Свобода» Юрій Левченко зустрівся з мешканцями Ніжина та Чернігова.

Під час зустрічі народний депутат України обговорив з громадою загальнонаціональні та місцеві проблеми, шляхи їх вирішення, а також дав відповіді на запитання містян. Під час спілкування Юрій Левченко зачепив низку важливих питань: відповідальності громадян за своє волевиявлення під час виборів, роботу Верховної Ради України, про перспективи дострокових виборів, російсько-українську війну, можливість об’єднання націоналістів, судову реформу, економічну програму Всеукраїнського об’єднання «Свобода» та багато іншого.

Під час зустрічі в Ніжині України Юрій Левченко закликав громаду ретельно відслідковувати голосування народних депутатів, адже даний показник – один з найважливіших в оцінці того чи іншого політика. «Поки ми не будемо перевіряти і давати оцінку голосуванням народних депутатів,нічого в державі не зміниться. Зараз існує така практика у багатьох депутатів, з трибуни говорити про те, що законопроект, який розглядається, є шкідливим, а всі хто за нього голосують – злочинці, і в той же момент самим голосувати за це. Вони так роблять, бо знають, що більшість громадян не будуть перевіряти як хто голосує. Тому я закликаю кожного, перед тим як йти на вибори приділити хоча б невеликий час, щоб проаналізувати хто з кандидатів як голосував за ті чи інші законодавчі ініціативи, хто в яких партіях був, подивитися результати е-декларування, а вже потім вирішувати чи гідна така партія або людина вашого голосу»,- зазначив Юрій Левченко.

Відповідаючи на запитання громади про судову реформу Юрій Левченко наголосив: « Дана реформа має низку значних недоліків: запроваджується «диктатура адвокатів», коли лише особа з адвокатським посвідченням може представляти інтереси громадянина в судах, а не так як було раніше – будь-який юрист, не маючи статусу адвоката міг бути захисником в суді. Таким чином більшість громадян з низьким достатком не матимуть можливості захистити свої інтереси в судах. Крім того, Вища рада правосуддя, яка має широкі повноваження з контролю за суддями, за перехідними положеннями до квітня 2019 року повністю залежна від Адміністрації Президента. Тож знову порушується принцип незалежності гілок влади».

На зустрічі в Чернігові народний депутат України Юрій Левченко звернув увагу на прорахунки влади в економічній політиці, а також презентував бачення ВО «Свобода» у цій царині. «У той час як влада намагається вирішувати проблему дефіциту бюджету за рахунок громадян, не здійснюються кроки з деолігархізації. Нам розповідають, що нібито Міжнародний валютний фонд наполягає на збільшенні стажу, урізанні соціальних стандартів тощо. Проте це не відповідає дійсності. Насправді МВФ цікавить лише спроможність держави віддавати борги. У той час як ми маємо «дірку» в бюджеті, залишається неденонсованою угода з Кіпром за якою Україна щорічно втрачає сотні мільйонів доларів. І свободівці подавали відповідний законопроект, який навіть не винесли на розгляд у сесійну залу. Також досі залишаються чинними угоди про так зване уникнення подвійного оподаткування, за якими низка підприємств України продає своїм же компаніям закордон продукцію за заниженою ціною, уникаючи оподаткування в Україні. І знову ж державний бюджет втрачає значну частину надходжень», - розповів Юрій Левченко.

Наостанок Юрій Левченко розповів про перспективи дострокових виборів: «Всім зрозуміло, що такий склад Верховної Ради не може ухвалювати рішення на користь українців, тому проведення нових виборів – в інтересах громадян України. Єдиний механізм розпуску Верховної Ради – рішення Президента. І юридичні підстави для цього є – коаліції в Раді давно немає. Проте Президента такий слухняний склад Верховної Ради влаштовує. Тому якщо сотні тисяч людей будуть приходити під Верховну Раду з вимогою дострокових парламентських виборів, лише тоді влада дослухається до думки українців».

Прес-служба Чернігівської обласної організації ВО «Свобода»

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини