Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 19:27:55

ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: про роботу приймалень та депутатів

07.03.2017   07:43Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Ми сподіваємося, що у березні 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.

Сергій Березенко - ВО №205

28 лютого-1 березня народний депутат України Сергій Березенко у складі української делегації перебував з візитом у Вашингтоні та провів офіційні зустрічі з американськими чиновниками найвищого рівня, сенаторами та провідними аналітичними організаціями.

«Мав можливість обговорити три основних аспекти для України з чиновниками найвищого рівня Білого Дому та Державного департаменту: перше - збереження санкцій проти РФ як єдиного мирного і цивілізованого механізму стримування агресора, друге - чітке й послідовне виконання Мінських домовленостей, та третє - подальше впровадження інституціональних реформ.
Переконаний, що зміцнювати підтримку нашої держави з боку головних міжнародних партнерів ми не лише маємо, але й здатні реальними результатами впровадження реформ», - розповів Сергій Березенко.
 
1 березня Сергій Березенко виступив у прямому ефірі телепрограми новин Голосу Америки “Час-Time” у Вашингтоні.

Середа, 1 березня.
Конкурс оповідань,  організований громадською приймальнею народного депутата Сергія Березенка, завершився.
Участь у проекті «Мова, якою звучить колискова» взяло близько 40 школярів міста. Таланти чернігівських дітей просто вражають, адже у своїх оповіданнях вони дуже вміло та красиво висвітлили тему милозвучності, багатогранності і унікальності нашої мови.
Твори-фіналісти конкурсу щотижня будуть публікуватись у ЗМІ. Також оповідання будуть оприлюднені і на сторінках громадської приймальні у соціальних мережах.

Четвер, 2 березня.
85 років виповнюється Державному науково-випробувальному центру Збройних Сил України.
Установа, котра до окупації Криму базувалась у Феодосії нині пустила коріння в Чернігові. За 3 роки центр зміг повністю відновити свою наукову спроможність. Проводять випробування військовою технікою різного рівня складності. Начальник ДНВЦ Володимир Башинський підкреслює, що дуже важливою є підтримка місцевої влади і народних обранців, котрі лобіюють інтереси військових на державному рівні.
«В той момент, ми змогли зорганізуватись і передати 4 будівлі, які раніше належали Льотному військовому училищу, для ДНВЦ Виділяються кошти, частина ремонтів уже завершена, а в 2017, на моє переконання, ми зможемо не тільки оновити, але й зробити сучасною матеріально-технічну базу Центру», - зазначив народний депутат Сергій Березенко.  Він також подякував керівнику ДНВЦ Володимиру Башинському за подвиг, який він здійснив не побоявшись, у той непростий час, покинути власну домівку у Феодосії і вивести весь Центр з його науковцями до України, а Чернігову за те, що він зміг його прийняти.

Протягом тижня до громадської приймальні постійно звертались чернігівці. Загалом надійшло 268 звернень, а також було прийнято 33 заяви. Окрім юридичної допомоги, громадянам було надано вичерпні консультації. З найбільш нагальних питань було складено 2 запити від народного депутата України Сергія Березенка.

Увага! Надіслати свої запитання, звернення та пропозиції стало ще простіше! Адже відтепер, у чернігівців є можливість додаткової комунікації з приймалнею Сергія Березенка у соціальній мережі "Вконтакті" (https://vk.com/berezenko_info)!

Максим Микитась - ВО №206

Середа, 1 березня.
Чернігівщина готується до створення ще однієї об’єднаної територіальної громади.
За сприяння народного депутата України Максима Микитася у декількох населених пунктах Чернігівщини пройшли громадські слухання щодо добровільного об’єднання громад. Зокрема, перебуваючи в Любечі, він пояснив, що: «Сьогодні в багатьох селах закриваються школи, дитячі садки, відсутні нормальні дороги й транспортне сполучення з районом. Ці проблеми ми будемо обговорювати і вирішувати спільно з територіальною громадою».
Відтак, в одну громаду вирішило об’єднатися чотири сільради: Малинівська, Смолігівська, Тарасо-Шевченківська, Павлівська та Любецька із центром у Любечі.
Тож нині місцеві жителі чекають призначення дати виборів голови та депутатів Любецької ОТГ.

П’ятниця, 3 березня.
Громадська приймальня народного депутата Максима Микитася набирає обертів!
Зокрема, розпочинає свою роботу проект «Виїзна приймальня».
Представники громадської приймальні виїжджатимуть до населених пунктів Чернігівського й Ріпкинського районів та працюватимуть на місці. Це допоможе людям, які з тих чи інших причин не можуть доїхати до обласного центру, потрапити на прийом та залишити своє звернення.
3-го березня 2017 року, виїзна приймальня розпочала свою роботу із с. Іванівка Чернігівського району.
Помічник народного депутата та кваліфікований юрист прийматимуть звернення та пропозиції від місцевих жителів безпосередньо в їхньому населеному пункті.

За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 69 звернень від громадян, а також було прийнято 32 заяви. Були надані вичерпні консультації та надана юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 3 звернення від народного депутата України Максима Микитася.
Також звертаємо увагу жителів 206 округу, що звернутись до приймальні стало ще простіше. Достатньо підписатись на сторінку у соціальній мережі ВКонтакті (https://vk.com/mikitas_info) та надіслати своє запитання, пропозицію та звернення!


Валерій Давиденко - ВО №208

До громадської приймальні народного депутата України Валерія Давиденка постійно надходять звернення жителів округу, які стосуються медичних проблем. Зокрема, надання допомоги в лікуванні або прийомі у вузькопрофільних фахівців. Валерієм Давиденком  започаткована програма «Здоров'я жителів Чернігівщини», в рамках якої передбачені публічні лекції відомих українських лікарів і індивідуальні прийоми провідних фахівців України з різних областей медицини.

Минулого тижня в рамках цієї програми в Ічні було організовано дводенний профілактичний прийом відомого українського науковця, лікаря мамолога-онколога Сергія Бугайцова. На першому етапі програми він консультуватиме місцевих жінок щодо проблеми раку молочної залози. Тема дуже актуальна, адже рівень онкозахворюваності як в Україні, так і у світі зростає.  Вже у перший день на прийом до професора Сергія Бугайцова записалося понад 100 жінок з Ічні. Науковець переконаний, що жінки починаючи з 30 років, мають проходити мамографічне обстеження раз на 2 роки, а з настанням 50-річного віку – щорічно. У рамках комплексної програми «Здоров’я жителів Чернігівщини» заплановані прийоми різних вузькопрофільних медичних фахівців. Консультуватимуть не тільки дорослих, а й дітей. Прийоми проводитимуться не тільки в Ічні, а й в інших районах округа народного депутата.

Олександр Кодола - ВО №209

Минулий тиждень у депутат був присвячений роботі депутата з виборцями. Олександ Кодола зустрічався з виборцями у Чернігові та носівському районі. Провів прийом громадян у Чернігові та Носівському районі.

За результатами звернень громадян підготовлено 12 звернень народого депутата.

Олександр Кодола відвідав схід громади села Мрин Носівського району, тепер центр об'єднаної територіальної громади.

“Минулого року у Мрині відбулося багато змін. Перш за все - створення громади. Це новий рівень відповідальності. І за себе і за свою громаду, і за свої села. Зі свого боку, як депутат завжди допомагав цьому селу. І те, що обіцяв, я виконав”, - сказав Олександр Кодола, виступаючи перед учасниками сходу.

У 2016 році, із 20 мільйонів гривень, залучених народним депутатом  в округ, 754 тисяч надійшло саме для населених пунктів вашої Мринської територіальної об’єднаної громади. За  ці кошти відремонтовано дорожнього покриття у Мрині на вул. Центральній (400 тис. грн.; відремонтовано та замінено вікна у дитячому садку “Сонечко” у с.Мрин (150 тис. грн)., закуплено меблі, постільну білизну та ковдри для дитячого садка «Ромашка» с. Хотинівка (47 294 грн), встановлено дитячі майданчики у с. Мрин  та с.Лихачів..

Разом з громадою Мрина народний депутат намітив плани спільної роботи на наступний рік.

Також під час робочої поїздки до Носівського району народний депутат зустрівся з працівниками культури.

Нардеп привітав із 25-річним ювілеєм народний дитячий хор «Васильки» районної гімназії. Урочистий концерт з цієї нагоди відбувся у Носівському районному культури. Цей добре знаний далеко за межами рідної Чернігівщини хор, є одним із кращих дитячих творчих колективів нашої області. Півтора роки тому Олександр Кодола переймався долею цього колективу і, задіявши важелі депутатського впливу, зумів добитися продовження функціонування колективу на базі районної гімназії. Народний депутат привітав талановитих юних артистів та керівників народного хору із святом і запевнив, що творча молодь його виборчого округу завжди може розраховувати на його підтримку і допомогу.

Тільки минулого року за особистої участі народного депутата України на підтримку закладів культури Носівського району надійшло майже мільйон гривень. Зокрема: відремонтовано дах у Будинку культури в с. Ясна Зірка (190 тис. грн.); закуплено музичні інструменти, сценічні костюми та звукопідсилювальна апаратура (357 тис. грн.), закуплено музичні інструменти для Носівської районної школи мистецтв (200 тис. грн.), закуплено музичну апаратуру для Будинку культури в с. Козари (190 тис. грн.), закуплено обладнання для Носівської районної бібліотеки (30 тис. грн.).

До речі, як працює апаратура в Козарівському будинку культури, народний депутат пересвідчився особисто. Він побував на концерті, який відбувся в Будинку культури з нагоди свята 8 березня.

Також протягом Олександр Кодола записав інтерв’ю для обласного радіо та дав низку коментарів для ведучих загальнодержавних телеканалів.

***

Нагадаємо, що інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Ми звертаємося до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, та пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Тижневі звіти Ви можете надсилати на електронну адресу cg.monitor@gmail.com.

До теми: ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ: про роботу приймалень та роботу депутатів у парламенті

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини