Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:05:10

Єдиний податок для ФОП другої групи буде зменшено

01.03.2017   08:09

Сесія міської ради проголосувала за зменшення на чверть розміру Єдиного податку в м. Чернігові на 2017 рік фізичним особам-підприємцям ІІ групи.

З 1 квітня ФОП цієї групи будуть сплачувати цей вид місцевого податку в розмірі не 20%, а 15% від розміру мінімальної заробітної плати.

Ухваленню цього рішення передувало бурхливе обговорення в сесійному залі, участь у якому, окрім депутатів, взяли представники окремих політичних сил та спільнот підприємців. Поданий проект спочатку передбачав зменшення податку для цієї групи підприємців наполовину.

Основними аргументами «за» були факт прийняття аналогічних рішень кількома містами України та необхідність підтримки бізнесу в економічно складний час.

Ті, хто виступав проти, говорили про досить популістський характер такого рішення і не здатність суми у 300 гривень дійсно вплинути на кількість підприємців «середньої» групи. У той же час, загальне очікуване недоотримання міським бюджетом коштів склало би при зменшенні податку на половину понад 17 мільйонів гривень. І це означає, що міське господарство і хтось із бюджетників їх недоотримає.

Врешті решт, після перерви та консультацій з представниками депутатських фракцій, 37 голосами «за» прийняте компромісне рішення, з числа тих, які були запропоновані міським головою.

Коментуючи його, Владислав Атрошенко наголосив на кількох додаткових умовах.

По-перше, вплив цього рішення на кількість зареєстрованих підприємців і фактичний збір податків у місті буде щоквартально моніторитися і об’єктивно оцінюватися. По-друге, міська влада приймає пропозицію підприємців у тому, щоби спільно працювати над виявленням у Чернігові тих їх колег, хто працює «в тіні». «Я думаю, що ви їх особисто знаєте», - зауважив міський голова, - «Тож давайте громада допоможе вам, а ви допоможете громаді».


Довідково:
Повна офіційна назва прийнятого рішення – «Про внесення змін до рішення міської ради від 30 січня 2015 року «Про місцеві податки» (47 сесія 6 скликання) зі змінами і доповнен6нями (49 сесія,Ж 53 сесія 6 скликання, № 3/VII-11, № 13/ VII-20)».
До фізичних осіб-підприємців ІІ групи належать ті, хто має річний дохід від 300 тис. до 1,5 млн грн і не більше 10 працівників.


 

Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.