Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 03:47:29

Порядок денний чергової сесії Чернігівської міськради пройшов Погоджувальну раду

18.02.2017   11:40

На засіданні члени Погоджувальної ради затвердили ті питання порядку денного, які пропонує міськвиконком для розгляду на сесії міської ради 28 лютого.

Темою, яка викликала додаткове обговорення, стало внесення в порядок денний сесії питання щодо можливості надання фізичним особам-підприємцям ІІ групи (це ті, хто має річний дохід від 300 тис.  до 1,5 млн грн і не більше 10 працівників) додаткових пільг у розмірі для них Єдиного податку.

Міський голова наголосив на тому, що голос підприємців, їх аргументи почуті. Влада готова до розумних кроків назустріч тим із них, хто діє у правовому полі і платить податки. Разом з тим, рішення потрібно приймати все-таки не емоційно, а розумно і виважено.

Владислав Атрошенко:
- Щоби це було абсолютно чесно і неупереджено, я наполягав би на необхідності зробити дві речі. Перша – це співставний аналіз результатів такого кроку в тих містах, де влада пішла на зниження цього податку. Це Суми та Івано-Франківськ. Якщо ми беремо місто Суми, то проаналізувати в порівнянні з Черніговом: скільки там зайнятих у промисловому виробництві, які надходження мають наші бюджети, яка середня заробітна плата, яка співставність зібраних сум ПДФО та Єдиного податку. А також, якщо ми знизимо, наприклад, у Чернігові Єдиний податок з 20% до 10% - то скільки це забере у відсотковому відношенні загальних надходжень бюджету, – і знов порівняти з тими самими Сумами.

Друга річ, на якій я наполягаю – щоби депутати, коли голосують за зниження будь-якого податку, одночасно публічно заявляли, що це буде загальне недонадходження в бюджет 5, чи 10 мільйонів, і визначали, хто з розпорядників недоотримає ці кошти. Чи освіта, чи медицина, чи пільгові перевезення, чи ми не купимо тролейбус, чи не відремонтуємо зайвий метр між дворового проїзду. І треба одночасно про це також сказати.

Тобто перше - будь-які порівняння робити виважено й неупереджено, і друге – розуміти, яким буде фінал цього кроку. Я думаю, що це дві логічні складові прийняття будь-якого рішення.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини