Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:20:39

Як в області дотримуються законодавства з виплати мінімальної заробітної плати

15.02.2017   08:05Агенцiя

Суттєве підвищення заробітної плати торкнулося всіх працюючих в Україні громадян. Уряд закріпив мінімальну зарплату на рівні 3200 гривень. Про те, як це рішення реалізовують на теренах області, говорили 14 лютого, на засіданні робочої групи в облдержадміністрації.

Директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олег Русін повідомив, що в області створено робочу групу для виконання рішення уряду про підвищення мінімальної заробітної плати. Її метою є миттєве реагування на будь-які скарги на керівників підприємств, які порушують законодавство щодо оплати праці.

Кожен громадянин може отримати роз’яснення стосовно нарахування зарплати та проконсультуватися у разі виникнення фактів порушення законодавства у цій сфері, звернувшись на «гарячу» телефонну лінію Департаменту.

Начальник Головного управління Пенсійного фонду України в області Юрій Юрченко повідомив, що за попередніми даними протягом грудня-січня понад п’ять тисяч підприємців припинили свою господарську діяльність. Це, перш за все, пов’язано з підвищенням мінімальної заробітної плати та зростанням єдиного соціального внеску.

Також на засіданні говорили про найбільш поширені порушення законодавства з боку роботодавців. Зокрема це – трудові відносини без оформлення трудового договору, встановлення неповного робочого часу чи укладання договорів цивільно-правового характеру тощо. Варто зауважити, що за недотримання роботодавцем законодавства про мінімальну заробітну плату на нього накладається штраф у розмірі 32 тисяч гривень.

Загалом в області зарплата виплачується своєчасно і в належному обсязі. Проблемним залишається питання її диференціації. Зокрема, в освітній сфері різниця в зарплаті педагогів різних тарифних розрядів незначна. Тож доцільно за рахунок премій, доплат підвищувати матеріальне забезпечення учителів вищих категорій.

— Ми маємо оперативно реагувати на порушення законодавства з виплати заробітної плати та продовжити проведення роз’яснювальної роботи. Не допускати застосування до працівників скороченої тривалості робочого часу, відправлення у відпустку за свій рахунок. Керівники закладів бюджетної сфери мають потурбуватися про диференціацію заробітної плати працівників, які отримують її на рівні мінімальної, – підсумувала заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Наталія Романова.

 
Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини