Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:56:55

Почав свою роботу Дорадчий комітет з питань підтримки підприємництва в місті Чернігові

28.01.2017   11:29

В Чернігівській міській раді вперше відбулося засідання нещодавно створеного Дорадчого комітету з питань підтримки підприємництва у м. Чернігові.

Створення та робота такого дорадчого комітету передбачені Програмою підтримки малого та середнього підприємництва на 2017-2020 роки.

Участь у засіданні взяли заступник міського голови Олександр Ломако, депутати та керівники структурних підрозділів міської ради, а також представники об’єднань громадян, що входять до складу комітету.

Як визначено в Положенні про  дорадчий комітет,  затвердженому розпорядженням міського голови від 15 грудня 2016 року № 389-р, його головними завданнями є:
 - сприяння підтримці підприємницької ініціативи, популяризації ефективної громадсько-корисної підприємницької діяльності та соціально- відповідального бізнесу, відродження кращих традицій та етнічних принципів вітчизняного підприємництва, заохочення сімейного підприємництва;
 - координація виконання заходів Програми та аналіз їх впровадження;
 - обговорення та надання рекомендацій до вирішення проблемних питань що виникають у сфері підприємництва та підготовка рекомендацій щодо їхнього розв'язання.

Під час сьогоднішнього засідання члени комітету погодили план виконання у 2017 році заходів Програми підтримки малого та середнього підприємництва та проект механізму часткового відшкодування витрат на участь у виставково-ярмаркових заходах. Також вони переглянули презентацію відродженого телевізійного проекту «Срібна гривня» й обговорили проведення в Чернігові «Бізнес-фесту», який буде присвячений Дню підприємця й відбудеться орієнтовно 2-3 вересня.

Учасники зустрічі домовились про створення окремого організаційного комітету з проведення «Бізнес-фесту», до складу якого увійдуть також представники управління культури та туризму й управління економічного розвитку міста міської ради.

Олександр Ломако зазначив, що малий та середній бізнес у 2016 році приніс до міської скарбниці 403,4 млн грн. Це на 146,5 млн грн або на 57% більше, ніж у 2015 році.

- Рік зустрічаємо в умовах нової мінімальної заробітної плати (3200 грн), яка вже певним чином вплинула на кількість підприємців у місті та спровокувала перевищення припинення діяльності ФОПів над тими, які зареєструвались.
Оперативні данні державної податкової інспекції свідчать, що чисельність економічно активних (діючих) фізичних осіб - підприємців зменшилась на 3,6% і становить 14,9 тис. осіб. Цей відсоток значно менший, ніж ми очікували, адже деякі експерти прогнозували зменшення кількості суб’єктів господарювання на 25 - 40%.
Всього у сфері малого та середнього бізнесу зайнято 55,2 тисяч чернігівців. На жаль, за підсумками 2016 року цей показник також зменшився на 2,5 % через тенденцію розірвання трудових відносин безпосередньо між найманими працівниками та ФОПами. На підприємствах чисельність працюючих залишається стабільною, - сказав Олександр Ломако.

Заступник міського голови також нагадав, що вперше за всі роки існування в Чернігові програм з підтримки підприємництва фінансове забезпечення такої програми становить 100%. У міському бюджеті на її виконання передбачено 1,5 млн грн.

Програма підтримки малого та середнього підприємництва у м. Чернігові на 2017-2020 роки затверджена на сесії міської ради 31 листопада 2016 року.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.