Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 07:48:01

Відбулося вшанування пам’яті Героїв Бахмача і Крут

25.01.2017   10:32

23 січня у Бахмачі за ініціативи та організації Бахмацької організації ВО «Свобода», Чернігівського обласного осередку ВГО «Сокіл», тележурналіста, історика Ростислава Мартинюка та ГО «Вогонь Відродження» відбулося вшанування пам’яті Героїв Бахмача і Крут.

О 15.00 в Бахмацькому РБК голова Бахмацької районної Свободи, депутат районної ради Денис Сергієнко розпочав захід хвилиною мовчання за загиблими Героями російсько-української війни всіх часів.

До слова були запрошені ветерани російсько-української війни:
Володимир Брюховецький (депутат Бахмацької районної ради від Свободи, Голова Легіону Свободи на Чернігівщині), Юрій Черкашин (керівник ВГО «Сокіл», заступник командира окремої штурмової роти «Карпатська Січ», поранений під Донецьким аеропортом) та Ярослав Люти (заст. керівника ВГО «Сокіл» із зовнішніх зв’язків, боєць розвідувальної групи батальйону ім. Кульчицького). Учасники РУВ провели паралелі тодішніх боїв та нинішньої ситуації на Сході нашої країни та всередині.

Переглянули показ душевного короткометражного фільму Ростислава Мартинюка: «Бахмач, Крути – Ви не забуті».

Павло Подобєд, співробітник Інституту національної пам’яті, провів ґрунтовну пізнавальну лекцію «Три дні в історії Бахмача», яку, затамувавши подих, прослухали містяни та гості Бахмача.

Наостанок, лідер гурту «Тінь Сонця» Сергій Василюк зарядив бахмачан чудовим настроєм, голосом та піснями, що рвуть душу і піднімають національний дух.

Також з 14.00 ніжинські побратими проводили показ макетів зброї та гранат для школярів та молоді міста.

Впродовж всього заходу роздавалися буклети «Бахмач, Крути – Ви не забуті» та було зібрано 450 грн. на операцію по пересадці нирки Сергію Степаненку, басисту, ідеологу гурту Кому Вниз.

О 18.00 розпочалася смолоскипна хода, яка зарядила весь Бахмач: дорослі і малі, студенти і школярі йшли пліч-о-пліч не лише із запаленими смолоскипами, а й очима. По завершенню ходи всі зачитали Молитву Націоналіста за Мирославом Мислою (аудіо-запис), що мужньо загинув на Сході України 2 жовтня 2016 року.

Такий успішний захід вперше в Бахмачі відбувся спільними зусиллями, тому хочеться висловити особливу подяку всім побратимам, свободівцям та сокільцям з Чернігова, Борзни, Києва, Львова, Батурина, Коропа, Прилук, Ніжина, Ічні, Конотопа, Бобровиці, Семенівки, Київській міській Свободі за смолоскипи та фінансову допомогу, Чернігівському обласному очільнику Свободи, всім фотографам, відео-операторам, вчителям та школярам, керівництву та співробітникам Бахмацького РБК.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини