Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 липня, 03:04:01

Спочатку виконання перевізниками інвестиційних планів – потім підвищення тарифу

24.01.2017   13:07

Спочатку на маршрутах повинні з’явитися перші з обіцяних перевізниками нові автобуси, і тільки потім можуть бути якісь кроки з підвищення ціни на проїзд. Такою була основна ідея, озвучена Чернігівським міським головою Владиславом Атрошенком на нараді з керівниками структурних підрозділів міськради.

«Є пропозиція почати розгляд цього питання тільки після того, як ми отримаємо інформацію, як виконується інвестиційна частина договорів», - сказав він.

Ще до підвищення мають з’явитися перші з прописаних у інвестиційних угодах перевізників нові автобуси. Або принаймні вже мають бути зроблені певні кроки в їх закупівлі, щоб було зрозуміло, який транспорт з’явиться в найближчі півроку. 

І потрібна принаймні чверть року, щоб перевізники змогли на ділі показати серйозність свого ставлення до інвестумов. Тому подорожчання проїзду може плануватися не раніше другого кварталу.

Окрім того, міський голова застеріг від різкого підвищення ціни на проїзд. На його думку, якщо вже місто вимушене буде робити цей крок, то підвищення ціни має бути хоча б поступовим. Наприклад, з кроком у межах 50 копійок.

Разом з тим, воно буде стосуватися не тільки «маршруток», а й міських тролейбусів. Інакше міським тролейбусам не вижити, - зауважив міський голова.

Зараз підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті вже почалося у багатьох українських містах. Проте, Чернігів де-юре поки що не розпочинав цього процесу.


Прес-служба Чернігівської міської ради

Останні новини Чернігівщини

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток

Чернігівська область — на п'ятому місці в Україні за кількістю пошкоджених через російські обстріли культурних пам’яток 12:19

Культурна спадщина є невід'ємною частиною національної ідентичності та історичної пам'яті кожного народу. Вона втілює в собі багатовікові традиції, досягнення мистецтва, архітектури та науки, відображаючи унікальний шлях розвитку суспільства.

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів

У січні-червні 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини поповнились на 4,3 млрд гривень податків та зборів 12:03

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-червень 2024 року надійшло 4,3 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,6 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

 Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті

Вербування підлітків ворогом для скоєння диверсій: кіберполіція попереджає про небезпеку в інтернеті 10:10

Кіберполіція України інформує про небезпеку вербування російськими спецслужбами для вчинення диверсій, зокрема – підпалів автомобілів українських військовослужбовців.

Медиків Чернігова привітали з професійним святом 10:06

У Чернігові працівників і працівниць закладів охорони здоров’я нагородили з нагоди Дня медичного працівника України, який відзначається 27 липня.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 8 пожеж. Внаслідок цих подій 3 особи постраждало.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини