Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 08:52:40

НСТУ зареєстрована юридичною особою

19.01.2017   14:56Агенцiя

19 січня зареєстровано юридичну особу - Публічне акціонерне товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України” і припинено юридичну особу НТКУ. Про це повідомляє голова Держкомтелерадіо, голова комісії з перетворення НТКУ в НСТУ Олег Наливайко.

“Сьогодні історичний момент у розбудові медіасфери нашої держави. Згідно з дорожньою картою другого етапу перетворення державної телерадіокомпанії України в суспільну, відбулась реєстрація юридичної особи - ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”, - сказав він. При цьому Наливайко додав, що до цього йшли “довгі десятиліття”.

Він зазначив, що ближчими днями запрацює Наглядова Рада НСТУ. “Ми всі разом розпочнемо створення майбутнього взірця і лідера медіасфери. Для цього все є: професійна і патріотична Наглядова Рада, великий професійний колектив, який прагне змін, значно збільшене владою фінансування. Я не маю сумнівів, що НСТУ буде профінансовано мовником у повному обсязі і згідно з законом”, - сказав Наливайко.

Нагадаємо, 28 грудня 2016 року постановою Кабінету Міністрів України №1039 було затверджено Статут Публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України”.

Згідно зі Статутом, ПАТ НСТУ є юридичною особою, що утворена шляхом перетворення Національної телекомпанії України відповідно до Закону України “Про Суспільне телебачення і радіомовлення України”, постанов Кабінету Міністрів України від 7 листопада 2014 р. № 693 “Про утворення публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України” та від 5 серпня 2015 р. № 567 “Деякі питання утворення публічного акціонерного товариства “Національна суспільна телерадіокомпанія України”.

НСТУ є правонаступником майна, прав та обов’язків НТКУ, що припинила свою діяльність.

Телерадіокомпанія є публічним акціонерним товариством, 100% акцій якого належать державі.

Засновником НСТУ є держава в особі Кабінету Міністрів України.

Єдиним акціонером Телерадіокомпанії є держава в особі Держкомтелерадіо (далі - акціонер), що безпосередньо виконує функції з управління корпоративними правами держави у статутному капіталі Телерадіокомпанії.

Телерадіокомпанія є об’єктом загальнодержавного значення. Відчуження, передача (крім короткострокової оренди), приватизація нерухомого майна, об’єктів незавершеного будівництва, земельних ділянок, на яких вони розташовані, а також акцій, що належать державі у статутному капіталі Телерадіокомпанії, забороняються.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.