Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:48:50

Під час засідання виконавчого комітету...

18.01.2017   14:11

Перше засідання виконавчого комітету Прилуцької міської ради цьогоріч відбулося 17 січня.

Про заходи щодо розвитку туристичної інфраструктури міста доповіла начальник відділу культури і туризму міської ради Катерина Мовчан. Фактично функції туристично-інформаційного центру Прилук, крім опіки, збереження та пошуку історичних пам'яток, виконує краєзнавчий музей імені Василя Маслова. А через те, що увагу туристів до історичних надбань міста може привернути лише “старе місто”, значна частина відвідувачів приїжджає на фестивальні, ярмаркові та виставкові заходи.

Міський голова зазначила, що відділ культури і туризму має приділити більше уваги для розвитку цього напряму культурного та економічного збагачення Прилук. У відповідь заступник міського голови Тетяна Фесенко розповіла, що вагомим внеском на користь туризму може стати започаткування краєзнавчо-історичної премії імені Дмитра Шкоропада, яка включатиме номінації «Новий історичний маршрут», «Реклама історичної зони» та інші. Це надасть можливість використати молодіжне бачення розвитку туризму в Прилуках.

Про організацію проведення громадських робіт у 2017 році доповів директор Прилуцького міськрайонного центру зайнятості Анатолій Нестеренко. До представленого проекту рішення учасники засідання зголосилися додати й слушну пропозицію міського голови. Для забезпечення робочими місцями більшої кількості безробітних городян центрові зайнятості запропонували співпрацю із КП «Послуга», що дозволить своєчасно та дієво прибирати міські тротуари від снігу та криги у зимовий період.
23 січня розпочинається приписка юнаків 2000 року народження до призовної дільниці. Про це повідомив заступник військового комісара, начальник відділення комплектування Прилуцького об'єднаного міського військового комісаріату Єгор Волобуєв. Кампанія закінчиться в кінці березня, тому школярі, які навчаються у загальноосвітніх закладах міста повинні якомога швидше зібрати й подати всі необхідні документи для видачі приписного посвідчення. Адже без нього неможливо продовжувати навчання, у вищих навчальних закладах, проблематично влаштуватися на роботу в державні й приватні установи, отримати нові або змінити вже наявні документи та багато іншого.
Про погодження міської цільової Програми «Цукровий діабет на 2017 рік» доповіла головний лікар КЛПЗ «Прилуцька центральна міська лікарня» Лариса Івченко.

Майже щороку з міського бюджету виділяють кошти, яких бракує на повне фінансування державної програми. Державна субвенція на закупівлю ліків для діабетиків становить 1 122 400 гривень, ще півтора мільйона на її потреби виділять із міського бюджету цьогоріч.

Також виконавчий комітет затвердив протоколи засідання конкурсної комісії з відбору суб’єктів господарювання, які здійснюватимуть відпуск лікарських засобів та харчових продуктів за пільговими рецептами, а також, які здійснюватимуть відпуск препаратів інсуліну за пільговими рецептами від 28 грудня 2016 року. Переможцем обох конкурсів визнано аптеку № 190 комунального підприємства «Ліки України» Чернігівської обласної ради. Про хід виконання рішення виконавчого комітету від 22 квітня 2008 року № 247 «Про затвердження плану заходів щодо реалізації обласної цільової програми реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» звітувала Людмила Кулій. Начальник служби у справах дітей міської ради повідомила, що на території нашого міста фактично немає інтернатних закладів, адже їх реформовано у реабілітаційні центри для діток, які мають вади розвитку.

На первинному обліку служби у справах дітей зменшується кількість діток, які виховуються в інтернатних закладах, майже всі вони влаштовуються до сімейних форм виховання. Протягом останніх п'яти років жодна дитина, яка набула статусу дитини-сироти чи дитини позбавленої батьківського піклування не була влаштована до інтернатних закладів. Лише п'ятеро діток із вадами розвитку та старшого шкільного віку, що перебувають на обліку, виховуються в інтернатних закладах, бо не бажають іти до прийомних сімей. У нашому місті функціонує 4 дитячих будинки сімейного типу та 10 прийомних сімей, куди влаштовано 45 дітей. Усі вони прибули із населених пунктів Чернігівської області, місцевих малолітніх жителів у названих формах виховання немає.


Сектор інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Прилуцької міської ради

 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини