Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 19:17:03

ДЕПУТАТСЬКИЙ ТИЖДЕНЬ : як народні депутати до Нового року готувалися

02.01.2017   14:34Агенцiя

"Чернігівський монітор" продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність показують їх звіти, які ми не правимо і розміщуємо безкоштовно.

Проте ми сподіваємося, що у 2017 році народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони працюють і що корисного зробили.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Інформагенція «Чернігівський монітор» звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність.

Максим Микитась - ВО №206

Понеділок, 26 грудня.
Народний депутат України Максим Микитась завітав з солодкими подарунками до відділення травматології Чернігівської обласної дитячої лікарні. Він привітав дітей з наступаючими новорічними святами.
Окрім того, у передноворічні свята, Максим Микитась побував також у Чернігівській ЗОШ І-ІІІ ст. № 35. Максим Вікторович привітав учнів з наступаючими святами, поспілкувався з директором, педагогічним колективом та батьківським комітетом.

Вівторок, 27 грудня.
З новорічними святами привітав жителів Олишівки Народний депутат України Максим Микитась. Спілкуючись із місцевою громадою, він наголосив: «Ми прожили непростий рік і бажаючи миру вкладали в це слово уже зовсім інше поняття, ніж ще два-три роки тому. У першу чергу я бажаю усім миру».
Окрім спілкування із місцевими жителями, народний обранець побував у Олишівській ЗОШ, де нині навчається півтори сотні дітей.
«Знаю, що у вас є чимало проблем і ми поступово будемо їх вирішувати. Мені вдалося вирішити питання фінансування ремонту у школі на 62 тисячі гривень. Зараз у плані ради регіонального розвитку стоїть заміна вікон. Так що вже скоро у вас будуть нові вікна», - повідомив Максим Микитась.

Середа, 28 грудня.
Зимового ранку, помічник Народного депутата України Максима Микитася Примера Ірина Олександрівна завітала до початкової школи Михайло-Коцюбинської ЗОШ. Костюмовані персонажі улюблених казок, вухасті зайчата, руденькі лисички та білосніжні сніжинки демонстрували свої таланти та кружляли на святковій сцені. Дивовижне дитяче свято виявилось напрочуд веселим та яскравим. Родзинкою програми став хлопчик Артемко, який радував та підтримував у позитивному настрої присутніх. Ірина Олександрівна, від імені Максима Микитася, привітала дітей з новорічними святами та побажала міцного здоров’я, бути слухняними й чемними дітками.
Також відбулось дійство «Карнавальна ніч. Перезавантаження». Саме під такою назвою відбулася музична шоу програма для дітей у Міському палаці культурі. Повний зал юних глядачів та батьків зібрало передноворічне дійство за участю талановитих артистів та творчих дітей Чернігова. Танцювальні колективи демонстрували свої номери під музичний супровід співаків. Глядачі не жалкували оплесків. Це чудове свято було організоване за підтримки Народного депутата України Микитася Максима Вікторовича.

Четвер, 29 грудня.
Ірина Примера, помічник Народного депутата України Максима Микитася, привітала з новорічними святами дітей сіл Хмільниця та Довжик. Маленьким зайчатам, сніжинкам, супер-героям та іншим казковим персонажам костюмованого свята, вона вручила подарунки від народного обранця. У свою чергу юні таланти порадували гостю своїми піснями, танцями та театральною грою.

За тиждень роботи громадської приймальні надійшло 32 звернення від громадян, а також було прийнято 18 заяв. Були надані вичерпні консультації та надана юридична підтримка. З приводу термінових звернень, було складено 3 запити від Народного депутата України Максима Микитася.

 

Олександр Кодола - ВО №209


Останній тиждень грудня 2016 року народний депутат присвятив роботі в окрузі. Зокрема він провів три особисті прийоми громадян, у Носівці та Чернігові під час яких було прийнято 21 виборця.

Також 27 грудня відбувся запис на обласному телебаченні та радіо передач за участю Олександра Кодоли, під час яких він прозвітував перед виборцями про свою роботу протягом 2016 року, та розповів про плани на 2017 рік.

26 грудня нардеп взяв участь у відкритті нових комп’ютерних класів у школах № 2 і 3 м. Носівки. Ще раніше Олександр Кодола посприяв, аби комп’ютерне обладнання, надане Україні в рамках допомоги від уряду Китайської Народної Республіки, отримали школи Носівки, Ніжина, Варвинського (Озерянська ЗОШ) та Срібнянського (Дігтярівська ЗОШ) районів. Зокрема школам  Ніжина та Носівки замість одного комп’ютерного класу за наполягання депутата Міністерство освіти та науки виділило - два.

Це великий соціальний проект в рамках угоди з Урядом Китайської Народної Республіки щодо поставки в Україну комп'ютерного обладнання для загальноосвітніх навчальних закладів України. Всього поставлено понад 23 тисячі комплектів. Зокрема на Чернігівщину надійшло 527 комплектів комп’ютерів.

Для школярів та педагогів шкіл № 2 і 3 Носівки відкриття класів з 14 та 15 комплектами сучасних комп’ютерів відповідно стало справжнім святом. Адже про такий подарунок до Нового року вони навіть не могли мріяти.

«Сучасна освіта неможлива без володіння  комп'ютерною технікою. Тому я дуже радий, що Міністерство освіти та науки на чолі з Лілією Гриневич підписало таку угоду з КНР, і ми в умовах складної економічної ситуації у державі маємо змогу оновлювати техніку у загальноосвітніх школах”, - наголосив під час зустрічі з вчителями і учнями школи №3 Носівки Олександр Кодола.

Міністерство освіти та науки передало комп’ютери школам вже із встановленим програмним забезпеченням - операційною системою, пакетом офісних програмних засобів Microsoft Office Professional і антивірусними програмами. Тому тепер школи можуть відразу використовувати комп'ютери, а не шукати кошти на ліцензійне ПЗ.

Також Олександр Кодола під час зустрічей із педколективами шкіл порадував вчителів, тим що в держбюджеті на 2017 рік закладено значне підвищення заробітної плати педагогічним працівникам.

Крім того народний депутат коротко прозвітував перед про свою діяльність. Зокрема розповів про залучення коштів на соціально економічний розвиток району. Цьогоріч Олександру Кодолі вдалося залучити на розвиток Носівського району майже 2,5 мільйона гривень.

27 грудня народний депутат особисто передав персоналу медичних закладів Чернігова  обладнання загальною вартістю 600 тисяч гривень, закуплене за рахунок його депутатського фонду. Його отримали медики обласної лікарні,  обласного онкологічного диспансеру та обласної дитячої лікарні.

Зокрема Чернігівська обласна лікарня отримала за своїм проханням діагностичний автоматизований комплекс "Метекол-КАРДІО+" вартістю 197 тис грн. Цей комплекс є власною розробкою Ніжинського Науково-виробничого підприємства "МЕТЕКОЛ". В обласному онкодиспансері народний депутат передав сучасне обладнання для проведення лапараскопічних операцій, для придбання якого з депутатського фонду було виділено майже 200 тисяч гривень. А обласній дитячій лікарні передано обладнання для проведення хірургічних операцій (7 відсмоктувачів, 2 мікроскопи, медичний компресор, високочастотний електрохірургічний апарат «Надія-4) загальною вартістю 195 тисяч гривень.

Цьогоріч із депутатського фонду Олександра Кодоли тільки на потреби медичних закладів виборчого округу та обласного центру надійшло майже 3 мільйони 800 тисяч  гривень. За ці кошти закуплено обладнання для міських, районних лікарень, центрів первинної медико-санітарної допомоги у всіх районах округу, розпочато реконструкцію у Срібнянській ЦРЛ (виділено 940 грн).

Також на напередодні Нового року в Чернігівськобласть із держбюджета надійшло  3 мільйони гривень залучені Олександром Кодолою на соціальні потреби округу.Кошти виділені на найнеобхідніше. Те, що необхідно було придбати придбати, депутат визначав разом із медиками, педагогами, працівниками закладів культури  та представниками місцевого самоуправління.

Зокрема у Носівському районі буде профінансовано: закупівля музичного обладнання для Козарівського сільського будинку культури – 190 тис. грн.; закупівля музичних інструментів для Носівської районної школи мистецтв - 199 тис грн.; закупівля музичних інструментів, сценічних костюмів, обладнання та одягу сцени для Носівського районного будинку культури – 267 тис. грн.; закупівля меблів, постільної білизни та ковдр ДНЗ «Ромашка» с. Хотинівка – 47 тис. грн., закупівля обладнання для навчально-виховного комплексу (школа-дитсадок) с. Дослідне – 40 тис. грн.; закупівля обладнання для Носівської централізованої бібліотечної системи – 30 тис. грн.; закупівля спортінвентарю та спортивної форми для Носівської дитячо-юнацької спортивної школи - 30 тис. грн..

У Ніжинському  районі – закупівля медичного обладнання та ремонт Ніжинського протитуберкульзного диспансеру - 340 тис. грн.; закупівля обладнання та меблів для загальноосвітніх навчальних закладів району – 200 тис. грн.; закупівля вбрання для сцени та вікон, освітлювальних приладів для районного будинку культури с.Талалаївка – 100 тис. грн.; закупівля обладнання та спортивного інвентарю для Перемозької загальноосвітньої школи – 30 тисяч. грн.;

У місті Ніжин - закупівля медичного обладнання та меблів для дитячого відділення центральної міської лікарні – 100 тис. грн.; закупівля медичного обладнання та інструментарію для міського центру первинної медико-санітарної допомоги – 150 тис. грн.; закупівля професійної світлової апаратури для міського будинку культури -150 тис. грн.; закупівля обладнання для територіального центру соціального обслуговування -50 тис. грн.; закупівля музичних інструментів для дитячої музичної школи – 80 тис. грн.; закупівля посудомийних машин для КТВП «Школяр»  - 80 тис. грн.; закупівля обладнання та музичних інструментів для дитячої хореографічної школи – 70 тис. грн.; закупівля обладнання для дошкільних навчальних закладів – 100 тис. грн.; закупівля дитячих та спортивних майданчиків для міста – 400 тисяч гривень.

Протягом усього тижня в окрузі Олександра Кодоли у рамках його депутатського проекту продовжувалося встановлення та відкриття дитячих майданчиків.

Зокрема 28 грудня закінчено монтаж великого дитячого майданчика у Лосинівці, майданчика в Крутах Ніжинского району, в Носівці  та с. Пустотине Макіївської ОТГ Носівського району. А 29 грудня у Ніжині святково відкрили новорічну ялинку і великий дитячий майданчик по вулиці Космонавтів.

Народний депутат України Олександр Кодола визначив для себе 2016 рік, як рік молоді та дітей, саме тому великі зусилля направив на залучення коштів для того, щоб зробити розвиток підростаючого покоління безпечнішим та комфортнішим. За його ініціативи започаткована програма встановлення у 209 виборчому окрузі сучасних дитячих і спортивних майданчиків.

Всього за програмою Олександра Кодоли в окрузі у 2016 році вже встановлено 35 дитячих і спортивних майданчиків.  12 малих, 12 середніх, 6  великих дитячих і 5  великих спортивних. Великі дитячі майданчики встановлюються: 3 - у місті Ніжині, по одному у м. Носівка, смт. Варва, смт. Лосинівка Ніжинського району. Середні дитячі майданчики: 2 – м. Ніжин, по одному с. Дорогинка Ічнянського району, с. Пустотине Макіївська ОТГ Носівського району, с. Крути Ніжинського району, с. Безуглівка Ніжинського району, с. Перемога Ніжинського району,  с. Іржавець та с. Мрин Носівського району. Маленькі майданчики: 10 - в м. Ніжині, в м. Носівці, в с. Ясна Зірка Носівського району. Спортивні майданчики: 2 в м. Ніжині, по одному в м. Носівка, с. Велика Кошелівка та с. Талалаївка Ніжинського району.  Також додатково наприкінці грудня виділено кошти на закупівлю ще 4 майданчиків (2- спортивних та 2 – дитячих).

Так сталося, що з технічно-організаційних причин підрядна організація цього річ не встигла встановити дитячі майданчики в с. Володькова Дівиця та Монастирище Ічнянського району, а також 4 майданчики в Ніжині. Тому народний депутат планує продовжити свою програму із встановлення  дитячих та спортивних майданчиків наступного року.

Усього ж на розвиток 209 округу у 2016 році Олександру Кодолі вдалося залучити більше 20 мільйонів гривень з фонду соціально-економічного розвитку.

Серед найбільших проектів, профінансованих за рахунок залучених Олександром Кодолою коштів, зокрема, є реконструкція у Ніжині єдиного в місті плавального басейну – 3,1 мільйони гривень; реконструкція водогону в с. Калиновиця Варвинського району - 1,1 мільйони гривень, ремонт Ніжинського районного будинку культури в с. Талалаївка - 430 тисяч гривень, реконструкція 3 дитячих садків: у Носівці, у Ніжині на базі гімназії №16, у Безуглівці Ніжинського району на базі загальноосвітньої школи.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини