Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 21:58:05

Вибір перевізників на маршрути громадського автотранспорту розпочався: відкрили конверти претендентів

13.12.2016   09:08

У Чернігівській міській раді в присутності журналістів та членів конкурсного комітету відкрили конверти з документами фірм, що претендують на перевезення пасажирів міськими автобусними маршрутами.

Спеціальний комітет для проведення цього конкурсу утворений розпорядженням Чернігівського міського голови від 9 грудня.

Очолює комітет заступник міського голови Олександр Ломако.

На відкритті першого засідання комітету він відзначив, що є нейтральною незаангажованою людиною, яку важко звинуватити у зв’язках з кимось із перевізників.

Поставлене ним перед конкурсним комітетом головне завдання – провести цей конкурс максимально чесно, відкрито і прозоро.

    -         Наша задача №1 – максимально прозорий і відкритий процес, щоб ніхто не звинувачував ні міську раду, ні представників громадськості чи профільних підрозділів, які входять у цю комісію, в тому що той чи інший перевізник виграв цей конкурс нечесно. І друга наша задача – вже після цього чітко контролювати виконання договорів. Щоб якщо вже перевізник узяв на себе зобов’язання міняти на нові, умовно кажучи, по три машини на маршруті в рік, а протягом двох років замінити всі – щоб він їх чітко виконував. І те ж стосується зобов’язань по наявності GPS в автобусах, по перевезенню пільговиків та іншому, - сказав він.

Згідно графіку роботи конкурсного комітету, з 13 по 20 грудня ним мають бути перевірені бази, транспортні засоби, документи кожного учасника. На думку Олександра Ломака, в цей тиждень можуть також робитися виїзди на місце знаходження транспорту конкурсантів та публічна демонстрація цього транспорту, для чого будуть запрошуватися ЗМІ.

А 23 грудня відбудеться вже другий етап конкурсу, який полягатиме в підрахунку балів за чіткою системою, прописаною згідно вимог відповідної Постанови Кабінету міністрів України.

У результаті проведення цього конкурсу, який передбачає новий вибір перевізників для обслуговування всіх автобусних маршрутів Чернігова і укладення з ними договорів на нових умовах, місто очікує поступового оновлення перевізниками транспортних засобів. Також будуть передбачені більш жорсткі умови дотримання графіків руху та ряд інших додаткових вимог.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.