Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:28:17

Розпочався процес реорганізації Чернігівського міського центру зайнятості

05.12.2016   10:13

Розпочався процес реорганізації Чернігівського міського центру зайнятості шляхом приєднання до Чернігівського обласного центру зайнятості. Про це повідомила заступник директора Чернігівського міського центру зайнятості Світлана Серб.

Реорганізація відбувається відповідно до наказу в.о. Голови Держаної служби зайнятості (Центрального апарату) В. Ярошенка від 18.10.2016 № 176 «Про реорганізацію базових центрів зайнятості Чернігівської області».

В рамках реформування передбачається, що міський центр зайнятості втрачає статус юридичної особи та перетворюється на філію. Відповідно до цього планується зменшення майже на 40% адміністративно-господарського персоналу центру зайнятості. Ці функції будуть передані на обласний рівень, що дозволить суттєво зменшити документообіг. Разом з тим, буде збільшено кількість фахівців, які безпосередньо надають послуги населенню та роботодавцям. Це дозволить покращити якість надання таких послуг.

В той же час, центр зайнятості, не чекаючи відповідних законодавчих змін, вже реформується і покращує свої сервіси. Зокрема, ми освоює нові сучасні технології, такі як відеорезюме, відеовакансія, онлайн-співбесіда, комунікація через соціальні мережі тощо.

Сьогодні першочерговими клієнтами для служби є роботодавці, які мають можливість скористатися цілою низкою безкоштовних послуг. Перш за все – це допомога у підборі кадрів, їх професійна підготовка. Діє механізм фінансового стимулювання створення нових робочих місць шляхом компенсації роботодавцям єдиного соціального внеску.

Комплексні перетворення в службі зайнятості робляться для того, аби кожен чернігівець, бажаючий працювати, мав достойну роботу з гідною заробітною платою, а роботодавці були забезпечені кваліфікованими кадрами, які працюють на розвиток міста.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини