Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 01:15:57

Чернігівське тролейбусне управління закупить 12 нових великих автобусів

25.11.2016   08:15

Виконком Чернігівської міської ради дав КП «Чернігівське тролейбусне управління» дозвіл на проведення тендеру на закупівлю 12 автобусів.

Мова йде про автобуси, пасажиромісткість яких не менше 70 місць.

Тендер має проходити відповідно до вимог Закону України «Про публічні закупівлі».

Під час засідання виконкому міським головою та іншими учасниками неодноразово наголошувалося, що рішення про необхідність придбання нових автобусів для КП «ЧТУ» є принциповим. Адже місту доцільно розвивати своє комунальне підприємство. І на сьогодні саме автобусний парк ЧТУ дає левову частку його доходів. Підприємство готується взяти участь в оголошеному 17 листопада конкурсі на обслуговування міських автобусних маршрутів і має претендувати на деякі з них.

Питання тільки в тому, які джерела фінансування є оптимальними для цієї закупівлі автобусів. У випадку, якщо в результаті тендеру в переможця будуть закупатися білоруські автобуси «МАЗ», КП «ЧТУ» зможе скористатися перевагами спеціальної білорусько-української кредитної програми, за якою кредит надається на дуже вигідних умовах: річні проценти по ньому становлять 12%. Це значно менше, ніж навіть проценти по депозитах в українських банках.

У випадку ж, якщо в цьому тендері переможуть автобуси не з Білорусі, кредитні кошти (за комерційними процентними ставками) залучати буде недоцільно. Тоді автобуси будуть придбані за кошти бюджету.

З огляду на це, з проекту цього рішення виконкому вилучено пункт про джерела фінансування закупівлі.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.