Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 17:44:32

Депутатський тиждень: лише двоє депутатів розповіли про свої справи. Решта не має що сказати?

21.11.2016   22:08Агенцiя

Минулий тиждень з 14 до 20 листопада виявився насиченим у депутатів. Наша редакція продовжує збирати щотижневі дані про роботу народних обранців і інформувати про це виборців.

Нагадуємо, що діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Гарними та добрими справами вони люблять хвалитися, а от чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність?

Інформагенція «Чернігівський монітор» звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність. Причому за це не треба платити гроші, варто лише надати інформацію.

Станом на 21 годину у понеділок 21 листопада наша редакція отримала звіти двох народних депутатів: Олександра Кодоли та Валерія Давиденка.

Валерій Давиденко - ВО №208

Діяльність народного депутат України Валерія ДАВИДЕНКА минулого тижня була направлена не лише на виконання безпосередніх депутатських обов’язків, але й була спрямована на поздоровлення працівників надважливої для України галузі  - сільського господарства. 18 листопада у Бахмачі у місцевому будинку культури відбулися масштабні урочистості і концерт популярних і відомих у всій Україні і за її межами виконавців. Свято із музичним супроводом від гуртів "ТІК" та "Світязь" відбулося за ініціативи та підтримки народного депутата України. Живий звук, святковий настрій і незабутні емоції  - все це отримали трударі землі від Валерія Давиденка.

- Від розвитку аграрної галузі - залежить майбутнє України.  Взагалі  цього року на підтримку аграрного сектору виділено 5,5 млрд грн на збільшення аграрного ВВП, — зазначив Валерій Давиденко.

Також від депутата найкращі представники аграрної сфери, а це не лише керівники, а й трактористи, доярки і  водії сільгосппідприємств Чернігівщини отримали подяки.
Урочисте відкриття газопроводу
Цього ж дня Валерія Давиденко побував на урочистому запаленні синього вогника у Голінці,  що на Бахмаччині.  Адже саме завдяки депутату жителі цього села нарешті отримали газопровід. Комфорт селянам створюється не лише в побуті. Нещодавно за сприяння народного депутата Валерія Давиденка відремонтували дорогу до сусідньої Дмитрівки.

— Жодної копійки з селян чи з бюджету сільської ради не витрачено. Усе нам зробив народний депутат Валерій Давиденко, — Наталія Вернигора, голова Голінської сільської ради.

Газопровід відкрили урочисто. Біля факелу на околиці села зібралося багато місцевих, які відчувають постійно підтримку свого обранця. У найближчих планах Валерія ДАВИДЕНКА ще не один газопровід у  цьому районі.

Депутатські запити

Минулого тижня надіслані депутатськіт звернення  Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману. Серед яких звернення щодо використання коштів Державного бюджету України у 2016 році на будівництво соціально-економічних об’єктів Чернігівської області. В якому зокрема зазначено, що запровадження електронної системи публічних закупівель «ProZorro» при використанні коштів субвенції з державного бюджету на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій дозволяє істотно знизити договірну вартість робіт, що супроводжується значною економією бюджетних коштів. З метою підвищення довіри до реформи державних закупівель ці кошти не повинні повернутися в бюджет, а мають бути спрямовані на інші інфраструктурні проекти для громади.

Олександр Кодола - ВО №209

Пленарний тиждень роботи Верховної Ради України 14-18 листопада 2016 р. для народного депутата Олександра Кодоли був насиченим. Як і раніше, депутат взяв участь у всіх засідання парламенту та в голосуваннях.

В понеділок 14 листопада народний депутат взяв участь у експертній раді фракції «Народний Фронт». 

15 листопада Олександр Кодола у Верховній Раді України провів брифінг, під час якого привітав земляків із перемогою Ніжина у конкурсі «7 чудес України. Історичні міста та містечка».

16 листопада Олександр Кодола взяв учать у засіданні Комітету Верховної ради України з питань будівництва, містобудування та ЖКГ. Під час засідання було схвалено підготовлений до розгляду у другому читанні законопроект Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності обговорено питання щодо недофінансування бюджетних програм у сферах будівництва, енергоефективності та житлово-комунального господарства у доопрацьованому до другого читання проекті Закону про Державний бюджет України на 2017 рік. Також обговорено порушене міжгалузевою асоціацією «Укртеплокомуненерго» питання щодо зростання ціни природного газу.

17 листопада народний депутат, як керівник міжпарламентської групи дружби із Латвійською Республікою,  взяв участь в урочистому прийомі у Посольстві Латвійської Республіки і привітав латвійців із державним святом Днем проголошення Незалежності Латвії.

18  листопада було оголошено запити народного депутата до Кабінету Міністрів України та Міністерства фінансів щодо ситуації, яка склалася на КП Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства". Також у п’ятницю, окрім запитів, депутат з трибуни ВРУ підняв проблему водопостачання у Ніжині і звернувся до Прем’єр-міністра України та Міністра фінансів із вимогою забезпечити своєчасні та повні розрахунки по відшкодуванню пільг та субсидій КП «Ніжинське управління водопровідно-каналізаційного господарства".

Проігнорували можливість розповісти виборцям про свою діяльність такі народні депутати: Василь Амельченко, Сергій Березенко (ВО №205), Олег Дмитренко (ВО №210), Валерій Дубіль, Олег Купрієнко, Максим Микитась (ВО №206), Анатолій Євдахов (ВО №207), Олександр Черненко та Анна Романова.

Проте ми сподіваємося, що наступного понеділка 28 листопада до 12.00, народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони провели свій депутатський тиждень з 21 по 27 листопада.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів  з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини