Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 01:03:20

Носівська міська виборча комісія по-новому формуватиме п'ять виборчих округів

21.11.2016   13:28

Київський апеляційний адміністративний суд залишив без змін постанову Чернігівського окружного адміністративного суду, відповідно до якої п'ять територіальних округів для проведення перших місцевих виборів депутатів Носівської об'єднаної територіальної громади визнано такими, що не відповідають нормам чинного законодавства.

Громадянська мережа ОПОРА уже повідомляла, що 13 листопада 2016 року в Чернігівському окружному адміністративному суді відбулося судове засідання за позовом п’яти суб’єктів виборчого процесу, представників  громади села Володькова Дівиця, до Носівської міської виборчої комісії Чернігівської області.

Як стверджували позивачі, середня кількість виборців у окремих територіальних виборчих округах Носівської об’єднаної територіальної громади Чернігівської області не відповідає вимогам ч. 5  ст. 17 Закону України «Про місцеві вибори», у якій зазначено, що кількість виборців у таких округах має бути за можливості максимально наближеною до середньої кількості виборців у територіальному виборчому окрузі відповідного багатомандатного округу, що обчислюється шляхом ділення кількості виборців, виборча адреса яких віднесена до відповідного багатомандатного виборчого округу, на загальний склад відповідної місцевої ради.

Чернігівський окружний адміністративний суд частково задовольнив  клопотання позивачів, визнавши протиправною і скасувавши постанову Носівської міської виборчої комісії Чернігівської області у частині утворення п’яти територіальних виборчих округів та зобов’язавши ТВК сформувати ці округи відповідно до вимог чинного законодавства. 

Однак Носівська міська виборча комісія 15 листопада 2016 року подала апеляційну заяву до Київського апеляційного адміністративного суду, маючи на меті оскаржити постанову Чернігівського окружного адміністративного суду від 13 листопада 2016 року, справа № 825/2011/16, “Про визнання протиправною та скасування постанови, зобов'язання вчинити певні дії”.

17 листопада 2016 року Київський апеляційний адміністративний суд розглянув справу.  Згідно з його ухвалою апеляційну скаргуНосівської міської виборчої комісії Чернігівської області залишено без задоволення, а постанову суду першої інстанції — без змін.

Таким чином, Носівській ТВК таки доведеться по-новому утворювати п'ять виборчих округів — №№ 19, 20, 22, 23, 24.


Довідково:

Громадянська мережа ОПОРА провадить громадське спостереження за першими виборами в об’єднаних територіальних громадах, які відбудуться 11 та 18 грудня 2016 року. Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини