Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 08:23:01

Керівники Чернігівщини першими в Україні підписали тристоронній меморандум про співпрацю з Профспілкою працівників державних установ

17.11.2016   08:05Агенцiя

Голова обласної ради Ігор Вдовенко та очільник облдержадміністрації Валерій Куліч узяли участь у засіданні ІІ пленуму Чернігівської обласної організації профспілки працівників державних установ України.

Участь у роботі форуму, разом із представниками обласної та районних профспілкових осередків, узяв і голова Центрального комітету профспілки Юрій Піжук, а також очільник Федерації профспілкових організацій області Ігор Москаленко.

Звертаючись до профспілкового загалу, голова Чернігівської ОДА Валерій Куліч наголосив, зокрема, на тому, що кадровий аспект є одним із найвагоміших у ході здійснення реформування системи адміністрування територій, при формуванні нових органів управління об’єднаних громад. Тому внутрішня комунікація та порозуміння між працівниками державних установ, глибинне усвідомлення ними змісту змін у державі й суспільстві є вкрай важливими для досягнення спільної мети – створення ефективної системи державного та самоврядного управління. На переконання керівника виконавчої влади області, жоден дійсно фаховий працівник державних установ не залишиться без роботи і гідного ставлення у новій, децентралізованій, державній моделі.

Після виголошення промов відбулося підписання тристороннього меморандуму про співпрацю між обласною радою, облдержадміністрацією та Профспілкою працівників державних установ України. Варто відзначити, що Чернігівщина стала першим підписантом цього документу серед областей України.

Після того, як Ігор Вдовенко, Валерій Куліч та Юрій Піжук урочисто письмово засвідчили наміри консолідувати зусилля, спрямовані на захист соціально-економічних і трудових прав працівників підприємств, установ і організацій Чернігівської області, учасники засідання перейшли до розгляду питань порядку денного.

Серед іншого, учасники пленуму розглянули низку кадрових питань, які стосувалися заміщення посад очільників районних організацій, а також обговорили актуальні проблеми соціально-економічного розвитку держави загалом і Чернігівщини зокрема та роль профспілкових об’єднань у сучасному українському суспільстві.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини