Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 13:06:57

Нова форма звітності для неприбуткових установ та організацій

17.11.2016   07:46Агенцiя

Чернігівська ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області нагадує, що у серпні 2016 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 17.06.2016 №553 «Про затвердження форми Звіту про використання доходів неприбуткової організації» (далі - Звіт).

У порівнянні із попередньою формою новий Звіт суттєво скорочено за рахунок уніфікації його форми, в якій згруповано всі види отриманих доходів неприбуткової установи (організації) без виділення доходів за окремими ознаками неприбутковості.
         
Як пояснила начальник відділу адміністрування податку на прибуток Чернігівської ОДПІ ГУ ДФС у Чернігівській області Ольга Зубок, нова форма Звіту передбачає:
заповнення лише тих показників, які відображають особливості діяльності неприбуткової організації в залежності від закону, що регулює діяльність відповідної неприбуткової організації;
відображення податкового зобов'язання з податку на прибуток у разі нецільового використання отриманих коштів та/або розподілу доходів організації серед засновників, її членів, працівників, членів органів управління та інших пов'язаних з ними осіб;
нове поле для місячного звітного періоду (для подання Звіту у разі недотримання вимог п. 133.4 статті 133 Податкового кодексу України);
поле "Відомості про одночасне подання до звіту про використання доходів неприбуткової організації форм фінансової звітності" (заповнюється у разі подання фінансової звітності за бажанням неприбуткової організації);
відображення у додатку ГД до рядків 1.15.2 ГД, 2.6.2 ГД та 3.1 ГД Звіту даних митної декларації за ввезеним товаром та показників нецільового використання гуманітарної допомоги.
Звіт про використання доходів неприбуткової організації подається до органів фіскальної служби за місцезнаходженням такої неприбуткової організації.

Звіт подається неприбутковими підприємствами, установами, організаціями, які не є платниками податку на прибуток підприємств відповідно до п. 133.4 ст. 133 Податкового кодексу України та внесені до Реєстру неприбуткових установ та організацій, у строк - 60 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного року. При цьому такі неприбуткові організації Звіт за звітні податкові періоди, що дорівнюють «І кварталу», «Півріччю», «Трьом кварталам», не подають.

Керівник підрозділу податкової вкотре звернула увагу неприбуткових установ та організацій на предмет відповідності статутних документів організацій  до вимог діючого законодавства, а у разі необхідності та з метою подальшого перебування організації у Реєстрі неприбуткових організацій і установ - внесення до них  змін до 1 січня 2017 року.

Додатково повідомляємо, що роз’яснення з зазначеного питання викладено у листі  ДФС України від 17.10.2016 №33649/7/99-99-15-02-01-17 «Щодо звітування неприбуткових установ та організацій», з яким можна ознайомитися на офіційному веб -  порталі відомства у розділі «Законодавство» (http://sfs.gov.ua/zakonodavstvo/podatkove-zakonodavstvo/listi-dps/69989.html).

Останні новини Чернігівщини

У Чернігові пройшла консультаційна зустріч щодо монетизації локальних медіа під час війни 12:36

Монетизувати локальне медіа, навіть під час війни, цілком можливо. Дієвими порадами щодо збільшення прибутковості з чернігівськими медійниками поділилися медіаекспертки, засновниці видання Speka.Media Катерина Венжик та Юлія Даниленко під час консультаційної зустрічі у регіональному хабі Інституту масової інформації «Медіабаза. Чернігів», яка пройшла 16 березня.

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів

У січні-лютому 2024 року місцеві бюджети Чернігівщини отримали 1,4 мільярди гривень податків та зборів 10:32

У Головному управлінні ДПС у Чернігівській області повідомили, що до місцевих бюджетів усіх рівнів Чернігівської області за січень-лютий 2024 року надійшло 1,4 млрд грн від сплати податків і зборів. Із загальної суми в обласний бюджет спрямовано 0,2 млрд грн, решту коштів отримали бюджети територіальних громад.

У Чернігівському районі поліцейські зупинили нетверезу водійку, вміст алкоголю в крові якої перевищував допустиму межу майже у 13 разів 10:27

Інспектори групи реагування патрульної поліції склали на правопорушницю адміністративний протокол за фактом керування транспортом у нетверезому стані. Загалом упродовж тижня поліція Чернігівського району задокументувала 30 фактів скоєння таких правопорушень.

 Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні

Менські поліцейські викрили чоловіків, які підозрюються у незаконному полюванні 10:25

За фактом незаконного полювання правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Тривають слідчі дії.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:19

Протягом минулої доби зареєстровано 7 небезпечних подій, а саме: 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення та 6 пожеж. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини