Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:47:20

Леонід Сахневич: необхідно пришвидшити освоєння державних коштів

09.11.2016   08:13Агенцiя

На реалізацію інфраструктурних проектів цього року область отримала з державного бюджету 206 мільйонів гривень, аби реконструювати чи капітально відремонтувати понад 300 об’єктів – шкіл, дитячих садків, лікарень, закладів культури та спорту, об’єктів житлово-комунального господарства.

Як же тривають ремонтні та будівельні роботи, звітували керівники райдержадміністрацій та міст обласного значення на селекторній нараді, яку провів сьогодні, 8 листопада, перший заступник голови облдержадміністрації Леонід Сахневич.

Головна вимога керівництва ОДА – якнайшвидше освоїти державні кошти на місцях. Адже залишається вже небагато часу до кінця року, проте наразі використано лише 27% від запланованого. До того ж, зекономлені кошти, у тому числі завдяки закупівлі товарів та послуг через систему Prozorro, треба буде встигнути спрямувати на інші об’єкти, щоб використати кошти для області в повному обсязі. А їх перенаправлення – досить довготривалий процес, пов'язаний з погодженням Кабінету Міністрів України.

- Минулого року не вдалося у повній мірі використати всі кошти, залишок область повернула до держбюджету. Цього року не можна допустити подібної ситуації, – наголосив Леонід Сахневич.

Керівники районів та міст доповіли, який стан справ по кожному об’єкту, які перспективи освоєння коштів. У Леоніда Сахневича виникло до них багато конкретних запитань. Ряд вимог висловив перший заступник голови і до управління капітального будівництва ОДА.

Леонід Сахневич систематично особисто вивчає стан справ по об’єктах. Тож пообіцяв продовжити перевірки і надалі. Орієнтовно на кінець місяця він запланував наступну селекторну нараду. Завдання для місцевих керівників та управління капітального будівництва – до цього часу забезпечити максимальне виконання запланованих робіт, а також обов’язково визначитися із залишками коштів, щоб встигнути використати їх у грудні цього року.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини