Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 17:06:00

Як дізнатися все про свого депутата? ВІДЕО

09.11.2016   07:57Агенцiя

Чим він займається у Верховній Раді, як голосує? Як працює в окрузі та відстоює інтереси виборців? Які його статки? Громадська мережа ОПОРА презентувала набір інструментів парламентського моніторингу діяльності народних обранців, відкритих та доступних для користування кожному громадянину.

Чим народні депутати займаються у Верховній Раді? Громадянська мережа ОПОРА презентувала у Чернігові інструменти парламентського моніторингу діяльності народних обранців. Один з них – веб-платформа «Рада».

Наталія Висіканець, громадський консультант ГМ ОПОРА в області: «Якщо ми відкриваємо профайл цього депутата, ми можемо подивитися, наскільки дисципліновано він відвідував засідання Верховної Ради, яка була відвідуваність на засіданнях комітету, власне, в якому він працює і яким чином він голосував.  В яких ситуаціях було це голосування – в яких за, в яким проти. На цьому ж про файлі ми можемо подивитися ще такий досить цікавий сегмент — «улюблені слова депутата під час виступу на засіданнях Верховної Ради».

Ще один інструмент контролю за діяльністю народних депутатів — веб-платформа «Вони голосують для тебе», де зібраний аналіз їхніх голосувань.

Наталія Висіканець, громадський консультант ГМ ОПОРА в області: «Тут більш детальна інформація, яка для споживача більш свідомого, який хоче аналізувати, як насправді відбувається робота депутата, наскільки ті речі, які він декларує, збігаються з тими речами, які він робить в парламенті. Яким чином голосує депутат».

Також задля інформування населення стосовно взаємодії з депутатами ОПОРА підготувала інформаційні буклети-інструкції.

Наталія Висіканець, громадський консультант ГМ ОПОРА в області: « «Ви і народний депутат» — це хороший матеріал, який слугуватиме для того, щоби люди могли навчитися правильно звертатися до депутата. І крім того, ознайомитися з тим, які ж все ж таки проблеми депутат має вирішувати і чим він має займатися: дахами і лагодженням паркану чи все ж таки законотворчою роботою і вирішенням насправді глобальних питань».

Окрім інформації про законотворчу діяльність депутата, біографічних даних депутата, його контактів та інформації про майновий стан, для порталу «Рада»  громадські активісти зібрали також дані про приймальні та про помічників депутатів, що дуже важливо для підтримання зв’язку людей із народним обранцем.

Наталія Висіканець, громадський консультант ГМ ОПОРА в області: «Насправді в нашому регіоні великих проблем немає, комунікація відбувається певним чином, але не всі громадяни знають, де саме можна знайти приймальню депутата. Власне громадянська мережа ОПОРА підготувала інформаційні буклети з адресами приймалень, з вказаними іменами представників парламентських обранців наших. 1154 Таким чином полегшивши трохи роботу людині. Можна взяти подивитися, де знаходиться твій депутат і яким чином до нього можна звернутися і в який час».
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини