Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 10:15:31

"Я обіцяв, значить, будемо робити", – голова ОДА ветеранам-власникам землі у Новоселівці

31.10.2016   13:20Агенцiя

Наприкінці минулого тижня голова облдержадміністрації Валерій Куліч провів особистий прийом громадян.

Деталей розмов та імена тих, хто звертається по допомогу з особистими проблемами, ми не розголошуватимемо з міркувань конфіденційності.

Проте деякі з озвучених питань мають суспільне значення. Зокрема, щодо створення умов для житлового будівництва учасниками АТО.

«Коли нам вручали документи на ділянки у Новоселівці, за що ми щиро вдячні, ви казали, що, наче, є якісь плани на комунікації…», – одна з двох тем, із приводу яких до голови ОДА звернувся лейтенант запасу, учасник бойових дій на сході країни.

З цього приводу Валерій Куліч відповів: «По цьому комплексу ділянок має бути ще друга черга. А для організації підведення комунікацій я маю чітко розуміти, скільки всього буде сформовано ділянок – від цього залежить і конфігурація, і потужності, і все решта. Але вже наступного тижня президія академії (мається на увазі Національна академія аграрних наук України, яка надала землі свого дослідного господарства для потреб бійців АТО) планує розгляд питання з цього приводу. Тому розраховуємо, що на наступний рік у нас уже буде повністю зрозуміла ситуація, і тоді ми допоможемо обов’язково з комунікаціями. Я обіцяв, значить, будемо робити», – роз’яснив голова ОДА.

Це, до речі, було не єдиним питання, що стосувалося приміської Новоселівки. Декілька жителів громади звернулися до голови ОДА з проханням звернути увагу на незаконне, на їхнє переконання, виділення земельної ділянки під будівництво газової заправки. Вислухавши аргументи новоселівців, Валерій Куліч зобов’язався перевірити обставини справи.

Таким, що стосується інтересів значної кількості людей, було звернення голови профспілкової організації освітян одного з районів області щодо можливих неправомірних дій посадових осіб Державної фіскальної служби, пов’язаних із незарахуванням єдиного соціального внеску. Голова облдержадміністрації одразу ж доручив розгляд питання керівникам профільних підрозділів ОДА для подальшого ґрунтовного вивчення та, за необхідності, вжиття заходів реагування.

Варто зауважити, що розв’язання проблем та знаходження відповідей на запитання, з якими жителі Чернігівщини звертаються до облдержадміністрації через відділ роботи із зверненнями громадян та сервіс звернення до голови ОДА на Порталі державних послуг iGov, у абсолютній більшості випадків є успішними і без особистої зустрічі з головою ОДА.

Проте прийоми громадян, який здійснює Валерій Куліч, є регулярними заходами. Крім інструменту допомоги у конкретних справах, такі зустрічі, на переконання керівника, є і доброю можливістю моніторингу громадської думки про його роботу і роботу виконавчої влади в області загалом.

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини