Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 18:22:29

Депутатський тиждень: четверо звітують, а решті нема чого сказати?

24.10.2016   16:14Агенцiя

Діяльність народних обранців у Верховній раді регламентується Конституцією та Законом України "Про статус народного депутата України". Гарними та добрими справами вони люблять хвалитися, а от чи готові парламентарі щотижня звітувати перед виборцями про свою діяльність?

Інформагенція «Чернігівський монітор» минулого тижня звернулася до народних депутатів, які обрані у шести мажоритарних округах або за списками партій, але пов’язують свою діяльність з Чернігівщиною, з пропозицією інформувати виборців про їхню діяльність. Причому за це не треба платити гроші, варто лише надати інформацію.

Станом на 12 годину у понеділок 24 жовтня наша редакція отримала звіти чотирьох народних депутатів: Олександра Кодоли, Анатолія Євлахова, Олександра Черненко та Валерія Давиденка. Як і обіцяли, публікуємо.

 Валерій Давиденко

На засіданні Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин 18 жовтня 2016 року Давиденко В.М. наголосив на необхідності державної підтримки сільськогосподарських товаровиробників та збереженні, з цією метою,  спеціальних режимів оподаткування в аграрному секторі. Також звернув увагу на необхідність посилення контролю та відповідальності за виробництво і збут фальсифікованої молочної  продукції. Одночасно зауважив, що запропонований новий термін «молоковмісні» продукти не відповідає міжнародним документам і ще більше заплутає споживачів та негативно вплине на закупівлю молока у селян, у зв’язку з чим, запропонував винесені з цього питання законопроекти, відправити на доопрацювання.  Крім того, за його пропозицією, з метою доопрацювання та приведення до міжнародних вимог,  знято з розгляду  проект щодо удосконалення порядку проведення фітосанітарної експертизи рослинної продукції.

У середу 19 жовтня  відповідно до ініціативи народних депутатів України Давиденка В.М. та Дідича В.В., за підсумками участі у роботі Всеукраїнського круглого столу з питань розвитку лісогосподарської галузі та з огляду на погіршення ситуації у цій сфері,  на виїзному засіданні Комітету Верховної Ради України з питань аграрної політики та земельних відносин у Національному університеті біоресурсів і природокористування України було розглянуто питання розвитку лісового господарства.

Верховна Рада України, під час розгляду 20 жовтня 2016 року проекту Закону України «Про Державний бюджет на 2017 рік» підтримала пропозицій народного депутата України Давиденка В.М. щодо необхідності визначення реалістичних джерел наповнення інфраструктурної субвенції для об’єднаних територіальних громад, перерозподілу додаткової дотації на утримання закладів освіти та охорони здоров’я, передбачивши зазначену дотацію всім бюджетам, які мають прямі міжбюджетні відносини з державним бюджетом пропорційно розподілу освітньої та медичної субвенції, врегулювання питань пільгового перевезення окремих категорій громадян та фінансування закладів спеціальної медичної допомоги. Також підтримано пропозиції щодо відновлення бюджетної програми «Розвиток та поліпшення екологічного стану зрошувальних та осушених систем»,  збільшення фінансування на програми «Ведення лісового і мисливського господарства, охорона і захист лісів в лісовому фонді»  та «Протиепізоотичні заходи».

На жаль, Комітет Верховної Ради України з питань бюджету не дослухався до пропозицій Давиденка В.М. щодо доцільності започаткування державної підтримки малих сільськогосподарських виробників шляхом запровадження таких нових бюджетних програм як “Державна підтримка новостворених сімейних фермерських господарств” та “Державна підтримка сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів”.

Народний депутат Валерій Давиденко подав депутатське звернення до МОЗ щодо створення регіональних медичних округів у Бахмачі і Мені.

 Анатолій Євлахов

За даними прес-служби Анатолій Євлахов відвідав шість з шести засідань ВРУ. Подав дві поправки до проекту ЗУ Про державний бюджет України на 2017 рік, а також спрямував один депутатський запит  пизтань проблематики округу 207.

Також народний обранець взяв участь у робочій нараді щодо питань оподаткування тютюнової галузі та обговоренні законопроектів порядку денного комітету.

Робота з громадянами. У громадській приймальні депутата було проведено 38 прийомів громадян, з них 33 з особистих питань, 4 з питань діяльності закладів соціальної сфери. На гарячу лінію  поступив 61 телефонний дзвінок, з них 23 з особистих питань, 13 з питань діяльності комунальних служб. Крім того поштою депутат отримав 17 листів-звернень, з них з особистих питань - 17.

 Олександр Кодола

Протягом парламентського тижня 17-21 народний депутат брав участь у роботі Верховної ради України, не пропустивши жодного пленарного засідання.

Цього тижня у Верховній Раді відбувся День житлово-комунального господарства, завдяки чому вдалося ухвалити низку законопроектів, які стосуються реформування галузі, співавтором і розробником яких був заступник голови парламентського Комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Олександр Кодола. Так у першому читанні були прийняті проекти законів «Про комерційний облік комунальних послуг" №4901 зобов’яже постачальників теплової енергії та води встановлювати індивідуальні лічильники у приміщеннях усіх користувачів цих послуг, що дозволить громадянам заощадити на оплаті тепла і води до 25%, а також законопроект "Про будівельну амністію" (про внесення змін до Закону України "Про регулювання містобудівної діяльності" щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об'єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт №369д). Цей законопроект дасть можливість громадянам узаконити свої індивідуальні будинки (дачні будинки, господарські споруди), які вони збудували без дозвільних документів в період з 1995 по 2011 рр.

Під час парламентського тижня було оголошено два запити народного депутата до Кабінету міністрів, Прем’єр-міністра, Генерального прокурора України щодо несвоєчасного початку опалювального сезону в місті Ніжин Чернігівської області, а також до голови Чернігівської ОДА щодо закриття дошкільного навчального закладу "Малятко" в селищі міського типу Замглай Чернігівської області. Крім того народним депутатом підготовлено і направлено до різних органів державної влади та місцевого саморвядування 16 депутатських з різних актуальних питань, з якими до нього звералися виборці. Зокрема щодо  отримання статусу учасника бойових дій та передбачених Законами України виплат учасникам АТО, питань охорони здоров`я, рорушення прав громадян державними та правоохоронними органами тощо.

Також 18 жовтня народний депутат провів у Верховній Раді брифінг, на якому підняв проблему забезпечення теплом міста Ніжина. Перед цим Олександр Кодола кілька днів поспіль разом із Віце-прем‘єр міністром України Геннадієм Зубком вирішували проблему початку опалювального сезону у місті і подачі тепла соціально-важливим об’єктам інфраструктури міста.

Також народний депутат взяв участь у низці медіа заходів. Зокрема на ТБ Рада, 112 та News One. Так в передачі «Великий ефір» на телеканалі News One, під час якої обговорювалися ініціатива уряду платити по комунальним тарифам в розстрочку та ймовірна відставка голови Національного банку України Валерія Гонтаревої.

 Олександр Черненко
 
Понеділок 17. 10. 2016:
1. Участь в Експертній раді фракції, де розроблялись пропозиції щодо голосування по законопроектах порядку денного сесії Верховної Ради України.
2. Участь в ефірі телеканалу «Рада» на тему: яким буде наступний пленарний тиждень.
3. Участь у засіданні фракції.

Вівторок 18.10.2016:
Участь у пленарних засіданнях. Голосування за Закони.
Так, наприклад, голосував ЗА прийняття Верховною Радою України законопроекту як Закону "Про внесення зміни до статті 3 Закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" (щодо доповнення переліку осіб, які мають право на пенсії нарівні з військовослужбовцями строкової служби та членами їхніх сімей)" (№2345а).
Підтримав прийняття Верховною Радою України законопроекту як Закону про внесення змін до деяких законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб із числа учасників проведення антитерористичної операції (№3252).
 
Середа 19.10.2016:
1.  Участь у пленарних засіданнях. Голосування за Закони.
Підтримав  прийняття Верховною Радою України законопроекту як Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) з Нідерландами про продовження до 1 серпня 2017 року терміну дії Угоди про міжнародну місію захисту розслідування падіння літака Malaysia Airlines у Донецькій області, яке сталося 17 липня 2014 року (№0111).
Підтримав Постанову про Звернення Верховної Ради України до держав-членів Європейського Союзу, парламентів іноземних держав, парламентських асамблей та міжнародних організацій щодо завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони (№5238).
2.  Участь у засіданні Комітету з питань правової політики та правосуддя.
3.    Взяв участь у національному форумі «Виборча реформа: порядок денний», який об’єднав експертів із виборчого законодавства, представників політичних партій та громадських активістів із різних куточків України.
4. Участь разом із колегами Ігорем Поповим, Андрієм Тетеруком, Ігорем Мосійчуком, журналістами та політологами у презентації книги Миколи Давидюка «Як працює Путінська пропаганда».
 
Четвер 20.10.2016:
1.Участь у пленарних засіданнях. Голосування за Закони.
Голосував ЗА прийняття Верховною Радою України за основу проекту Закону №5000 Про Державний бюджет України на 2017 рік.
2. Брав участь у зустрічі членів МФО «ЄвроОптимісти» із Послом США пані Марі Йованович та Керівником представництва ЄС в Україні Хюгом Мінгареллі. Під час зустрічі відбулось обговорення Мінських домовленостей, питання Донбасу, електронні декларації, реформи у судовій сфері, державній службі, енергетиці. Було досягнуто домовленості про регулярні зустрічі щодо окремих питань.

П’ятниця 21.10.2016
1. Участь у пленарному засіданні.
2.  Реєстрація двох законопроектів щодо покращення виборчих процесів.
•    Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про Державний реєстр виборців" (№5305). Основними завданнями законопроекту є сприяння реалізації виборцями, зокрема громадянами України, які проживають чи перебувають за кордоном, а також виборцями, які проживають на тимчасово окупованій території України, своїх прав у відносинах з Реєстром, удосконалення механізму ведення Реєстру з метою підвищення якості списків виборців, посилення захисту та безпеки бази даних Реєстру, покращення організації роботи органів Реєстру.
•    Проект Закону про внесення змін до Закону України "Про вибори народних депутатів України" (№5306). Прийняття законопроекту дозволить спростити процес виготовлення виборчих бюлетенів, удосконалити порядок голосування та сприятиме економії коштів Державного бюджету України, а також забезпечить виконання Україною взятих зобов’язань щодо захисту прав громадян з вадами зору на участь у таємному голосуванні на виборах відповідно до статті 29 Конвенції про права осіб з інвалідністю, ратифікованої Законом України від 16 грудня 2009 року № 1767-VI.
3. Разом з групою депутатів провів зустріч з Міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним та заступником Глави Адміністрації Президента України Костянтином Єлісєєвим щодо інформації про переговори «норманського формату» та подальшої долі Мінських угод. 
4.  Заповнив і здав електронну декларацію про доходи.
5. В рамках проекту «Модельний округ» який реалізується Програмою USAID РАДА в місті Чернігові було проведено Колоквіум для місцевих вчителів на тему «Презентація методичних матеріалів для вчителів з предмету суспільствознавство». Захід відбувся у вигляді рольової гри «Демократична процедура прийняття закону у Верховній Раді України», під час якої вчителі обговорили Проект Закону України «Про освіту», який прийнятий у першому читанні.
6.  Взяв участь в урочистостях з нагоди державного свята Чеської Республіки та завершення Року Вацлава Гавела в Україні.


Сергій Березенко

Народний депутат з 22 жовтня перебуває у Китаї з робочим візитом, про що поінформував на своїй сторінці у мережі Фейсбук. Про свою діяльність у парламенті минулого тижня народний депутат не звітував.

Проігнорували можливість розповісти виборцям про свою діяльність такі народні депутати: Василь Амельченко, Олег Дмитренко (ВО №210), Валерій Дубіль, Олег Купрієнко,  Максим Микитась (ВО №206) та Анна Романова.

Проте ми сподіваємося, що наступного понеділка 31 жовтня до 12.00, народні обранці знайдуть можливість розказати виборцям як вони провели свій депутатський тиждень з 24 по 30 жовтня.

Нагадаємо, що напередодні другої річниці роботи нової ради інформагенція "Чернігівський монітор" для покращення комунікацій парламентарів  з виборцями започаткувала нову інформаційну послугу – тижневі звіти народних обранців.

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини