Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 16 квітня, 22:11:51

Хто з нардепів Чернігівщини проголосував за зарплату в 40 тисяч?

21.10.2016   13:17Агенцiя

Верховна Рада збільшила з 1 листопада посадовий оклад голови парламенту до 30 мінімальних зарплат (43,5 тис. гривень, з 1 грудня - 48 тис. гривень), його першого заступника й заступника - до 28 мінімальних зарплат (40,6 тис. гривень, з 1 грудня - 44,8 тис. гривень) і депутатів - членів комітетів - до 25 мінімальних зарплат (36 250 гривень, з 1 грудня - 40 тис. гривень).

За прийняття в цілому проекту постанови № 5000-П проголосувало 230 депутатів при мінімально необхідних 226, передають Українські Новини.

Посадовий оклад голови комітету Ради, спеціальної контрольної комісії з питань приватизації й голови фракції (групи) становитиме 27 мінімальних зарплат (39 150 гривень, з 1 грудня - 43,23 тис. гривень).

Для перших заступників і заступників комітетів, фракцій і груп оклад в 26 мінімальних зарплат (37,7 тис. гривень, з 1 грудня - 41,6 тис. гривень).

Крім того, на оплату праці помічників-консультантів, незалежно від їх кількості, депутату щомісяця виділяється фонд у рамках 16 мінімальних зарплат (23,5 тис. гривень, з 1 грудня - 37,6 тис. гривень).

Наразі мінімальна зарплата становить 1 450 гривень, з 1 грудня вона збільшується до 1 600 гривень і цей же розмір зафіксовано у прийнятому в першому читанні проекті держбюджету на початок 2017 року з наступним збільшенням протягом року.

Серед тих, хто підтримав проголосував за підвищення зарплати, у парламенті інтереси виборців Чернігівської області представляють: Сергій Березенко, Максим Микитась, Анатолій Євлахов, Олег Дмитренко, Олександр Черненко, Олександр Кодола. Не голосували - Валерій Давиденко. Утрималися - Василь Амельченко, Олег Купрієнко, Анна Романова. Проголосували "проти" - Валерій Дубіль.

Нагадаємо, Рада прийняла за основу проект закону про держбюджет-2017.
 

Останні новини Чернігівщини

Депутати готуються до 39-го засідання сесії: відбулася погоджувальна рада 17:54

Підтримка ЗСУ, відновлення інфраструктури, оренда земельних ділянок через аукціони. Ці та інші питання, які стосуються життєдіяльності та функціонування міста, розглянуть депутати та депутатки Чернігівської міської ради на найближчому засіданні сесії.

«Ялівщина» та проєкти звернень-рекомендацій Громадської ради – на черговому засіданні Президії 17:13

«Громадськість неодноразово ставала на захист РЛП «Ялівщина», щоб вберегти її від забудови. Ще минулого року на сесію облради винесли на затвердження Проєкт організації території регіонального ландшафтного парку «Ялівщина», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів.

На Прилуччині під час пожежі загинула літня жінка 16:39

Сьогодні близько 11 години до прилуцьких рятувальників надійшло повідомлення про пожежу житлового будинку у районному центрі.

Герої посмертно: ще 37 нагород передали рідним 16:08

Ордени Богдана Хмельницького та "За мужність" ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» сьогодні передали дружинам, дітям, батькам та іншим близьким Героїв.

За добу сапери виявили 20 вибухонебезпечних предметів 15:29

Впродовж доби саперами частини піротехнічних робіт, підводного та гуманітарного розмінування Аварійно-рятувального загону спецпризначення

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини