Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 12:18:54

Забезпечення доступу до публічної інформації в органах виконавчої влади"чення доступу до публічної інформації в органах виконавчої влади

21.10.2016   11:33Агенцiя

20 жовтня на базі Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів відбулась чергова експертна зустріч з питань пріоритетів урядової політики.

Тематика обговорення, що проходило в он-лайн режимі через відеопортал YouТube, стосувалася публічної інформації в органах виконавчої влади.

В обговоренні взяли участь експерти, представники Секретаріату Кабінету Міністрів, громадськість. До зустрічі також долучились представники шести областей держави.

Керівник Управління з питань забезпечення доступу до публічної інформації Департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабінету міністрів  Роксолана Стадник зазначила, що Закон України «Про доступ до публічної інформації» потребує вдосконалення та внесення змін у нормативній частині і запропонувала учасникам зустрічі висловити свої ідеї та побажання стосовно вдосконалення сфери доступу до публічної інформації.

Представники областей зазначили що спостерігається тенденція зростання кількості запитів, а також є порушення у сфері надання доступу до публічної інформації. Порушення стосуються ігнорування запитів, а також невчасного надання даних. Також спостерігаються проблеми у статистиці.

Учасники зустрічі звернули увагу на те, що сфера доступу до публічної інформації потребує створення прозорого механізму доведення до громадськості інформації органами влади та місцевого самоврядування.

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.