Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:38:51

У міській раді вручили перші "Муніципальні картки чернігівця"

21.10.2016   08:08

Перші дев’ятеро містян одержали у Чернігівській міській раді свої «Муніципальні картки чернігівця».

Це перші іменні картки, виготовлені і вручені в рамках реалізації відповідної міської  програми та меморандуму, підписаного з Чернігівським міським головою та «Ощадбанком» у травні.

Наразі картки отримали ті, кому з міського бюджету за рішенням виконкому надана матеріальна допомога (вона надається при скрутному матеріальному становищі, пов’язаному з виключними обставинами, згідно «Положення про надання одноразової матеріальної допомоги мешканцям Чернігова).

Вручив перші карткизаступник міського голови Олександр Ломако.
- Вже з наступного засідання виконкому виплати за всіма соціальними програмами, які в місті є і будуть, відбуватимуться виключно через цю картку, - сказав він.

Також він розповів про те, що поки що ця муніципальна картка виконує лише функцію звичайної банківської картки для перерахування соціальної допомоги, але в майбутньому вона наповниться й іншими функціями.

Олександр Ломако:
- Завдяки цій картці ми вже відходимо від ситуації, коли люди, яким виділена допомога, для її отримання стояли в чергах у бухгалтерії. З картки кошти можна забрати в будь-який час. І це теж один з кроків для запровадження в Чернігові електронних сервісів, які роблять місто більш доступним для людей.

Але в перспективі ми плануємо до цієї картки «прив’язати» електронний квиток на проїзд. Тому що зараз, як ви знаєте, Чернігів працює з двома організаціями – корейською компанією та компанією з Одеси, - які запропонували свої послуги та певні умови для запровадження в Чернігові єдиного електронного квитка. Ми обов’язково будемо його запроваджувати, і муніципальна картка буде виконувати функцію такого квитка для пільговиків. Завдяки цьому місто буде точно знати, скільки який транспорт перевозить пільговиків і яку компенсацію мають отримувати перевізники.

Наступна функція – ми зараз домовляємося з торгівельними мережами міста, які по цим карткам у найближчій перспективі будуть надавати певні знижки. Картка відповідає всім технічним вимогам для цього.

Олена Редчиць, начальник Відділу звернень Чернігівської міської ради:
    - Вже з понеділка ми від усіх кандидатів на отримання матеріальної допомоги з міського бюджету прийматимемо звичайний пакет документів плюс їх фото в електронному вигляді. Воно потрібне саме для Муніципальної картки чернігівця, тому що це картка з фотографією. Якщо в людини не буде такого файла, ми будемо сканувати фотографію з її документів.

Останні новини Чернігівщини

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини