Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 14:05:50

Сергій Березенко: я не дозволю спекуляцій на тему Березового гаю

18.10.2016   10:33Агенцiя

Народний депутат з фракції БПП Сергій Березенко запевнив чернігівців, що Березовий гай і надалі залишиться улюбленою зеленою зоною відпочинку місцевих мешканців і закликав забудовника припинити незаконну забудову парку, прикриваючись темою будівництва житла бійцям АТО.

Про це Березенко повідомив на своїй сторінці в Facebook.



"Ми зробили велику роботу, щоб привести його до ладу і облаштувати для відпочинку городян. Тому радий, що спроба зазіхнути на цю землю викликала активний спротив громадськості".

За словами депутата, Березовому гаю необхідно присвоїти статус скверу − таким чином вдасться уникнути забудови цього парку.

"Знаю, що мою сторінку читають мер і депутати Чернігова. Я звертаюсь передусім до вас. Щоб у майбутньому не повторювалися подібні випадки вимагаю, по-перше: терміново скликати сесію Чернігівської міської ради і надати Березовому гаю статус скверу. А також, визначити окремою Постановою перелік пріоритетних ділянок у місті де будівництво має бути заборонене", - повідомив Березенко.

Також він наголосив, що забудовник повинен припинити спекуляції з приводу квартир для учасників АТО, адже із 120 квартир лише 14 будуть збудовані для проживання бійців АТО, а решта – стануть предметом комерційного продажу.

"Пропоную, тим сім'ям, яким планували надати квартири в Березовому гаю, організувати спільно з міською радою виділення земельних ділянок під індивідуальне будівництво або виділити квартири в інших новобудовах міста", - зазначив народний депутат.

Як відомо,  рішення, щодо передачі земельної ділянки під забудову приймалося минулим складом Чернігівської міської ради.

Вчора, 15 жовтня, понад 250 місцевих громадян провели по вулиці Пухова акцію протесту, де вимагали припинити незаконну забудову Березового гаю і зберегти улюблену містянами зону відпочинку.

До слова, відповідно  з діючим Генеральним планом міста, затвердженим рішенням Чернігівської міської ради 25.12.2013, Березовий гай – це рекреаційна зона, будівництво в якій заборонено.

 PR

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини