Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 22:03:31

Місцева демократія: як це має працювати

15.10.2016   10:27Агенцiя

Круглий стіл «Взаємодія місцевої влади, територіальної громади, інституцій громадянського суспільства для зміцнення демократії», який відбувся 12 жовтня в обласній бібліотеці ім. В.Г. Короленка, став однією з місцевих подій Європейського тижня місцевої демократії.

Захід зібрав представників влади, лідерів громадських організацій та ініціативну молодь Чернігова – всіх, хто має активну громадську позицію щодо розвитку місцевого самоврядування.

Виступаючі акцентували увагу на важливості тісної партнерської взаємодії між органами влади та представниками громадськості.

Заступник директора Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Оксана Сердюк зауважила щодо переваг та повноважень об’єднаних територіальних громад. До речі, на Чернігівщині минулого року процес об’єднання пройшли 19 місцевих рад, утворивши 5 об’єднаних територіальних громад. Цьогоріч стали на шлях добровільного об’єднання ще 14 територіальних громад. А ще дві громади наразі завершують процедуру об’єднання.

Зацікавленість присутніх викликав виступ кандидата історичних наук, директора центру перепідготовки та підвищення кваліфікації кадрів Володимира Бойка. На прикладі баварського міста Кемптена він розповів про успішні європейські практики, які можуть бути прикладом та орієнтиром для розвитку місцевого самоврядування в Україні.

Презентація громадського консультанта громадської мережі «ОПОРА» Наталії Висіканець «Співпраця громадськості та депутатів – ознака демократії» продемонструвала, як громадяни можуть оцінити прозорість та відкритість роботи народних депутатів.

Виступаючі говорили також про використання міжнародних стандартів участі громадянина у справах органів місцевого самоврядування на прикладі Чернігова.

Свою позицію щодо громадської активності молоді для розбудови місцевої демократії висловили представники технологічного університету та чернігівської школи № 1.

Волонтер Корпусу Миру Кайл Колд з Америки у своїй промові акцентував, що для розвитку громадянського суспільства необхідні саме громадяни, а не просто мешканці міста чи селища.

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини