Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 12:01:47

Житло для ветеранів: у Чернігові дали старт будівництву багатоповерхівки з "соціальними" квартирами

13.10.2016   08:45

В обласному центрі відбулося урочисте закладення капсули на місці майбутнього будівництва багатоповерхового багатоквартирного житлового будинку на виконання Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей.

Захід відбувся поблизу парку «Березовий гай» на розі вулиць Пухова і Доценка. Саме на цьому місці, біля будинку № 130 по вулиці Пухова, на ділянці, що перебуває в постійному користуванні ДП «УкрСіверБуд», підприємство зобов’язалося звести 120-квартирну десятиповерхівку з прибудованими об’єктами соціальної інфраструктури, господарськими приміщеннями та автономним джерелом теплопостачання в кожній квартирі.

14 квартир у новобудові безоплатно отримають учасники антитерористичної операції. Директор фірми-забудовника Віктор Вереша запевнив, що житло учасники АТО отримають уже за рік – до наступного Дня захисника України.

Будівництво відбуватиметься в рамках виконання Програми соціальної підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей. «Місто і область надали забудовнику земельні ділянки. Забудовник у свою чергу надає готове житло, – пояснив голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч. – Виконавець робіт надійний. «УкрСіверБуд» – найбільша компанія на будівельному ринку області. Партнером у цій програмі компанія стала, бо запропонувала найкращі умови: 14 квартир зі 120 – це суттєвий відсоток».

Спорудження новобудови саме на цьому місці дає змогу, зокрема, спростити й пришвидшити роботи з улаштування комунікацій, і направити ці ресурси на збільшення обсягу соціального житла. Паркова зона від цього не постраждає – запевнив голова ОДА.

Імена тих, хто отримає житло, ще не відомі. «Визначення власників відбуватиметься прозоро, під громадським контролем. До того ж, у Чернігівської міської ради є відповідна черга на отримання житла учасниками АТО. Є і обласна черга. У ній зараз зареєстровано близько восьмиста чоловік. Тому аналогічні проекти заплановано реалізувати і в районах – у Ніжині та Козельці зокрема», – розповів Валерій Куліч.

Також учасниками церемонії закладання капсули стали заступник Чернігівського міського голови Олександр Ломако, начальник Управління Служби безпеки України в Чернігівській області Олександр Довженко, командувач Сухопутних військ Збройних сил України – генерал-лейтенант Сергій Попко, інші представники Збройних сил, духівник-настоятель Катерининської церкви отець Роман (Кіник) та інші.

Генерал-лейтенант Сергій Попко, зокрема, у своїй промові зазначив, що збільшення обсягу реалізації соціальних програм, таких, як забезпечення житлом, є добрим початком належного поверненням боргу держави своїм захисникам. Командувач привітав усіх причетних до цієї справи з її початком і побажав успішного розвитку проекту.

Після офіційних промов відбулося закладання капсули та освячення місця зведення будинку. А наостанок учасники зібрання висадили у прилеглому парку калинову алею з нагоди прийдешнього Дня захисника України.

Також під час заходу голова ОДА Валерій Куліч отримав нагоду поспілкуватися з жителями сусідніх будинків. Він вислухав їхні перестороги та запевнив у тому, що ні паркова зона, ні загалом інфраструктура району жодним чином не постраждають від реалізації проекту. Він закликав особисто інформувати його у разі виникнення підстав вважати інакше.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини